"Min drøm er, at unge i min generation tør stå ved deres holdninger og være åbne over for andre uanset baggrund, interesser, religion, køn og seksualitet"

Publiceret 22-02-2019

Klumme af Ulrikke Trinskjær, erhvervspraktikant i Højskolernes Hus


At være yngste datter af højskolernes formand

Da jeg kun var få måneder gammel blev min mor, Lisbeth Trinskjær, forstander på Ubberup Højskole, og jeg har derfor været tæt forbundet med højskolerne hele mit liv. Jeg har altid fået lidt specialbehandling af medarbejderne på de forskellige højskoler, så mit indtryk af højskoleverdenen er måske lidt anderledes end de fleste andre.

Behind the scenes

Jeg har på mange måder oplevet højskolelivet ”behind the scenes”. Det startede med, at min mor blev forstander på Ubberup, da jeg var så lille, at jeg kunne sidde på hendes arm.

Siden dengang har jeg overnattet i et hus på skolen, spist frokost med medarbejderne, brugt personalets toiletter, hjulpet Hanne i køkkenet, leget i idrætssalen med mine søstre, haft adgang til forskellige værksteder og været til mange af skolens arrangementer.

I 2014 blev min mor valgt til formand for Folkehøjskolernes Forening, hvilket har givet mig endnu flere 'insider'-oplevelser med højskolen.

Jeg har været på højskolernes vogn til Copenhagen Pride, set min mor holde tale for politikere og kulturprofiler til sin 50 års reception, været i praktik i Højskolernes Hus, og mange steder bliver jeg genkendt som ”Lisbeths datter” eller ”Lisbeths yngste”.

En del af mig

De forskellige situationer har betydet, at Højskolen er blevet en del af den, jeg er. Den har lært mig at være åben overfor alle mennesker - også selvom de er meget anderledes, end det jeg er vant til.

Det at have set højskolen fra sidelinjen har lært mig at respektere forskelligheder og se alle som lige.

Jeg har haft en særlig adgang til højskolen end de fleste på min alder, og det har givet mig mulighed for at opleve en masse unge mennesker med forskellige baggrunde finde hinanden og blive en del af et fællesskab.

Derfor håber jeg, at andre unge vil overveje at gå på højskole - delvist for at perspektivere deres syn på verden, men også for at få gode og unikke oplevelser.

Derudover har jeg været helt tæt på livet på en lederpost og oplevet, hvor meget man kan rykke, når man tør kæmpe, og stå på mål, for sine værdier – i dette tilfælde højskolens. Det har givet mig lyst og mod til selv at blive leder engang og hjælpe andre.

Min drøm er, at unge i min generation tør stå ved deres holdninger og være åbne over for andre uanset baggrund, interesser, religion, køn, seksualitet og alt andet, der gør os til dem, vi er.

_______

Ulrikke Trinskjær er 14 år og går i 8. klasse på Skolen i Sydhavnen. I uge 8 har hun været i praktik i Højskolernes Hus, hvor hun blandt andet har prøvet kræfter med jura, kommunikation, HR og ledelse.