Rasmus Kolby Rahbek stopper i Højskolernes Hus

Publiceret 18-12-2019

Den 1. marts tiltræder Rasmus Kolby Rahbek stillingen som senioranalytiker ved Videncenter for Folkeoplysning. Derfor stopper han i Højskolernes hus ved udgangen af februar 2020.

En værdig indsats for højskolepædagogikken

Rasmus Kolby Rahbek har siden 2010 været ansat i Udviklingsafdelingen i Folkehøjskolernes Forening. Her har han primært varetaget opgaver i relation til udvikling, rådgivning og efteruddannelse af højskolelærere.

Rasmus har især været engageret i det højskolepædagogiske arbejde, hvilket blandt andet har resulteret i bøgerne ”Højskolepædagogik”, ”Demokratisk dannelse” og senest ”Stedets pædagogik – om højskolens opgave og praksis”. Et arbejde som både har haft til hensigt at styrke højskolerne indadtil ved at sætte ord på sammenhængen mellem højskolens opgave og praksis, og samtidig skabe opmærksomhed om det særlige ved denne pædagogik uden for højskolernes egne cirkler.

Hans indsats på det højskolepædagogiske område har sat et vigtigt aftryk, som danner et solidt fundament for foreningens videre arbejde med højskolepædagogik - både i teori og praksis.

Rasmus kom til Højskolernes Hus efter at have været højskolelærer på henholdsvis Brandbjerg og Ry Højskole.

Den 1. marts tiltræder Rasmus Kolby Rahbek stillingen som senioranalytiker ved Videncenter for Folkeoplysning.

"Stedet Pædagogik" er netop udkommet som bog og kan købes her