Bliv en del af Højskolernes Klimakonvent i maj 2020

Publiceret 18-12-2019

FFD’s Bæredygtighedsudvalg inviterer for første gang nogensinde til Højskolernes Klimakonvent i maj 2020, hvor højskoler på tværs af Danmark kan mødes og sammen udforske de mange perspektiver, der knytter sig til klimaforandringerne.

Håbets byggeplads

Har du elever der brænder for klimadagsordenen?
Underviser du på en bæredygtighedslinje, eller har du en klasse/valgfag eller andet, hvor eleverne interesserer sig for bæredygtighed, klima, miljø, aktivisme, klimapolitik, etc.?

Hvis ja, så kan du blive en del af Højskolernes Klimakonvent i maj 2020 på Hou Søsportscenter, der ligger ved Egmont Højskole. Du kan både tilmelde dig og dine elever selve konventet og hvis du vil, kan du som lærer melde dig ind i planlægningsgruppen for konventet, og være med til at udvikle og forme dets indhold. Dette er dog ikke et krav for at være med.

På konventet skal vi tale om både frygt, angst, håb og handlemuligheder. 
Ved at formulere og dele vores oplevelse af klimaforandringer, styrker vi vores fællesskab ung til ung. Samtidig skal vi arbejde med hvordan vi som individer og fællesskab gennem konkrete redskaber og handlinger kan gøre en forskel.

Læs mere og tilmeld dig her

Dine elever kan forvente følgende:

  • Et ung til ung møde mellem elever fra højskoler i hele landet.
  • Møde med grønne organisationer der arbejder i hele i Danmark.
  • At udvikle et sprog, hvormed man kan udtrykke både håb og frygt ved klimaforandringer.
  • Indblik i redskaber til konkret handling.
  • Relationer og netværk på tværs af landet efter endt højskoleophold.

Samarbejde mellem højskoler

Vi lægger op til samarbejde mellem de deltagende højskoler. Der vil derfor blive udformet en opgave eller et oplæg som hver højskoles elever i samarbejde med en partnerhøjskole skal arbejde med som optakt/forberedelse til konventet. Opgaverne vil blive indtænkt i programmet for konventet.

Bæredygtig dannelse

På konventet vil vi også reservere et par timer til at lærerne kan sætte sig samme, og indgå i et faciliteret forløb om bæredygtig dannelse. Målet er at skabe plads til lærersparring, og udveksle erfaringer om arbejdet med bæredygtighed. 

Vær med i udviklingen af Højskolernes Klimakonvent 2020

Programmet er med vilje ikke på plads endnu. Hvis du vil, kan du som lærer melde dig ind i planlægningsgruppen, og være med til at udvikle og forme indholdet. 

Første projektmøde ligger den 4. februar 2020.

Praktiske forhold

Tid: søndag den 17. maj - tirsdag den 19. maj 2020.
Tilmeldingsfrist: 
den 15. februar 2020.
Sted: Hou Søsportscenter ligger ved Egmont Højskole. Her vil vi bo i hytter, lave bål, have lokaler til rådighed og maden indtager vi sammen med eleverne på Egmont Højskole.

Pris: 
Der betales et depositum på 500 kr. per højskole ved tilmelding. Max-prisen vil være 700 kr. per elev, som vil blive opkrævet senere, når du ved hvor mange elever du skal have med. Det dækker logi og forplejning, oplæg og fornødenheder. Det dækker ikke transportudgifter. (Vi vil forsøge at søge fonde til projektet, og håber på at kunne sætte prisen ned).
Deltagere: hver skole kan stille med mindre grupper/hold - dvs. 8 – 20 elever.

Daniel Aleksander Kern
Udviklingskonsulent
Strategiske indsatser

Projektleder inden for demokrati, Norden, Europa, fonde, konferencer.
Sekretær for FFDs bestyrelse og Nordisk Folkehøjskoleråd.

Johannes Schønau
Bæredygtighedskonsulent
Strategiske indsatser

Højskolernes bæredygtighedsindsats og Vekselvirke