Historier om højskoleliv

Publiceret 03-04-2019

Lige så mangfoldige højskolerne er, lige så mangfoldige er de personlige fortællinger om højskolelivet, og hvad det kan føre til. På www.hojskolerne.dk samler vi historier om højskoleliv.

Højskoleliv

En mangfoldighed af historier

På www.hojskolerne.dk samler vi fortællinger fra elever, der har været på højskole og erfaret, hvordan det kan opfylde en drøm, skabe fordybelse og livsindsigt eller vise en nye veje at gå i livet. 

Fortællinger

Silas er fascineret af glas og tog på højskole for at nørde mere og lære teknikker til at forme og puste glas. Der er meget, der går i stykker, men "det må man tage det som en oplevelse" siger han.

21-årige Kristine Plechinger Tüchsen går på Filmhøjskole, og mødet med elever fra en teaterhøjskole gav hende indblik forskellige kulturer.

”De rullede rundt på gulvet, stirrede os direkte i øjnene og var meget glade for kropsberøring. Det var sjovt at observere hvor stor forskel, der egentlig var i vores kulturer,”

beretter 21-årige Kristine Plechinger Tüchsen.

Marie Bentzon Sørensen og Julie Meldhede Kristensen har begge fordybet sig i klassisk fotografi og mediefag på højskole. Nu kan de kalde sig vindere af Årets Pressefoto.

Trine Løvlund Bach drømmer om at blive musicalperformer og vejen dertil går gennem en højskole for scenekunst.

Emma Freja Pedersen og Astrid Marie Storgaard er i fuld gang med deres afgangsprojekt på højskolen. Og midt imellem penselstrøg og tushtegninger finder de tid til en snak om kunst og forventninger – ikke mindst til en selv.

Egentlig ville Pernille Skjøtt Danielsen ud at backpacke for anden gang. Ikke mindst for at skubbe bekymringerne om fremtiden foran sig lidt endnu. Men så foreslog hendes far et højskoleophold, og det blev Pernilles vej til uddannelse.

Læs alle fortællingerne om højskoleliv

Højskolerne kan selv bidrage

Alle højskoler er meget velkomne til at sende forslag til fortællinger til jb@ffd.dk 

Læs hvordan du tipper om en fortælling