Skal din højskole med på Folkemødet? Tilmeld dig nu

Publiceret 29-10-2018

Folkekøkken, morgensamling eller debat? Der er mange måder, din skole kan bidrage på, når Højskolerne tager på Folkemødet 13.-16. juni 2019. Tag med og lad eleverne afslutte deres højskoleophold med en politisk fest i Allinge.

Højskolernes Folkekøkken er den ideelle ramme, fordi højskolerne derved markerer sig samlet, men også fordi alt logistikken er på plads, og man får mulighed for at møde andre højskolefolk

Mads Rykind-Eriksen, forstander på Rødding Højskole

Som en del af Højskolerne på Folkemødet får du mulighed for at give både tidligere og nuværende elever en politisk festivaloplevelse til gavn for hele skoleformen. Tænk rammen ind i jeres undervisning, eller anspor tidligere elever til at deltage som frivillige for FFD

Forstander på Rødding Højskole, Mads Rykind, har deltaget i Folkemødet med elever og ansatte syv år i træk og ser nu frem mod det ottende:

"Højskolernes Folkekøkken er den ideelle ramme, både fordi højskolerne derved markerer sig samlet, men også fordi alt logistikken er på plads, og man får mulighed for at møde andre højskolefolk. Det gælder os som medarbejdere og de omkring 30 tidligere elever, som altid tager med os. Det er en meget konkret måde at opretholde kontakten til vores gamle elever, der således også møder hinanden på tværs af årgange, der skaber et endnu stærkere netværk, der en styrker elevforeningen," siger han.

Gå til forhåndstilmelding her
 

Folkekøkken og debat

Har din højskole en god idé til en debat, er der mulighed for at byde ind med et forslag, når du tilmelder dig. Det kunne være et højaktuelt tema, en populær debattør/deltager, bred samfundsrelevans eller politisk konflikt, en populær ordstyrer eller et anderledes debatformat.

"Med debatarrangementer, morgensang og servering af mad i Højskolernes Folkekøkken, er det en oplagt mulighed for at holde højskole et andet sted end dér, hvor vi er til daglig. På den måde kommer vi i kontakt med andre mennesker end dem, vi normalt møder. Samtidig bliver vi synlige og får god PR," siger Mads Rykind.

Husk at booke transport og bolig

Det vigtigt at bestille transport og overnatning allerede nu, hvis I ikke har gjort det endnu.

FFD sørger for billig bustransport til tidligere højskoleelever og til højskoler, som laver mad i Højskolernes Folkekøkken. Alle andre skal selv sørge for transport. Til gengæld forventer vi, at der er plads til alle unge i Folkemødets ungecamp. Meld tilbage via formularen, hvor mange elever/ansatte, I forventer, der medvirker. 
 

Datoer og deadlines


November, 2018

7. november: Tilbagemelding på denne formular med forhåndstilmelding, så vi har en fornemmelse af, hvem der medvirker.

1.-11. november: FFD sørger for tilmelding af stadepladser til Højskolernes Folkekøkken og Ungdomshøjen.

Ultimo november: Der åbnes for tilmelding til bustransport/ungdomscamp/frivillig.

Marts, 2019

5. marts: Deadline for at indlevere programpunkter til Højskolernes Folkekøkken. 

Maj, 2019

1. maj: Deadline for færdige tekster til Folkemødets program og FFD's fælles markedsføring (tekstskabelon sendes til arrangører).

6. maj: Deadline for endelig tilmelding til FFD-busser og ungecamp.

Juni, 2019

12. juni: Afgang Sjællandsbus og Københavnerbus 

12. juni: Afgang Jyllandsbus

13. juni: Afgang Københavnerbus

13. juni: Folkemødet åbner kl. 12

16. juni: Busafgange hjem 

16. juni: Folkemødet slutter kl. 14