Højskolebevægelsen skal holde sig relevant
Målet om at skabe mere blandede elevgrupper på højskolerne er ikke kun til fordel for de unge men også en måde hvorpå, højskolen som bevægelse kan bevare sin relevans.
Det er vigtigt for højskolen at tiltrække nogle andre unge og sikre, at den fornyer sig selv og repræsenterer befolkningen.
Helle Skovmose, udviklingskonsulent iFFD
Generalsekretær i FFD, Niels Glahn, understreger ligeledes, at arbejdet med nye målgrupper er en vigtig del af foreningens strategi og en bødvendig betingelse for højskolen i fremtiden:
Dels ligger det i vores strategi, at vi skal afspejle befolkningssammensætningen tydeligere, end vi gør i dag, og dels er der mange unge, der kan have glæde af et højskoleophold. Unge, som i dag ikke kommer på højskole. Og endelig står vi over for den udfordring, at antallet af unge i vores aldersgruppe falder i de kommende år, så vi skal selvfølgelig også se, om vi kan få fat i nogle flere og andre unge.
Niels Glahn, Generalsekretær i FFD
Med baggrund som højskole- og gymnasielærer og flere års erfaring fra Mellemfolket Samvirke, glæder Helle sig til at vende tilbage til arbejdet med højskolerne:
Jeg er tit blevet drillet, fordi jeg mener, at højskolerne er svaret på alting. Er der problemer med inklusion, integration eller modborgerskab, så synes jeg, højskolen har svaret. Det er der, jeg selv har oplevet de stærkeste fællesskaber, og hvad fællesskabet kan. Jeg synes, at højskolen som rum i samfundet er ekstremt vigtigt, det er vigtigt, at flere unge får reel adgang til det.
Helle Skovmose, udviklingskonsulent i FFD