Tag med til International Dag 31. januar

Publiceret 04-01-2018

FFD og Højskolernes Internationale Udvalg afholder International Dag for højskolepersonale, der beskæftiger sig med det internationale på højskolerne.
Arrangementet finder sted 31. januar på Brandbjerg Højskole.


Arbejdet med blandede elevgrupper

International Dag er et af FFD's tilbagevendende arrangementer, og i år er fokus: arbejdet med blandede elevgrupper på højskolen. Vi skal blandt andet diskutere, hvordan højskolerne kan skabe de bedste forudsætninger for, at alle elever får et udbytterigt højskoleophold.

Forsker og professor på Institut for Læring og Filosofi ved Aalborg Universitet, Iben Jensen, vil holde oplæg om hvordan man kan arbejde med en mangfoldig elevgruppe med forskellige kulturelle baggrunde og om højskolens potentiale for at skabe interkulturelle kompetencer til gavn for elevernes læring.

Iben Jensen er i øjeblikket er i gang med et forskningsprojekt om efterskolernes potentiale for at skabe interkulturelle kompetencer.

 

Workshops

Når du tilmelder dig International Dag, kan du vælge mellem tre forskellige workshops under følgende temaer

  • Det administrative omkring internationale elever
  • Arbejdet med højskoleelever med flygtningebaggrund
  • Den pædagogiske praksis på en højskole med en mangfoldig elevgruppe

Foruden workshops, oplæg og information om lovgivning og nye regler, er der afsat tid til, at I kan dele jeres vigtige erfaringer.

Dermed håber vi på, at dagen både vil bidrage til refleksion og nye idéer samt konkret viden, som I kan bruge i hverdagen, når I arbejdet med det internationale og blandede elevgrupper på højskolen. 

Tilmeldingsfrist er onsdag d. 17. januar

Se det fulde program og tilmeld dig her.

Tid & Sted

Onsdag den 31. januar 2018, kl. 10-16.
Brandbjerg Højskole
Brandbjergvej 12
7300 Jelling