Højskolerne modtager 1,75 millioner til jubilæumsfejring i 2019

Publiceret 13-08-2018

Regeringen vil afsætte penge til fejring af højskolernes 175-års jubilæum næste år. Højskolerne kvitterer og ser frem til at kunne markere jubilæet.

Kristian Jensen (V), Finansminister

I 2019 kan de danske højskoler fejre 175-års jubilæum. I den forbindelse vil Regeringen afsætte i alt to millioner til at fejre, at det er 175 år siden, at Rødding Højskole begyndte, og dermed jubilæet for hele den danske højskolebevægelse. Rødding Højskole vil modtage 250.000 kroner, og der afsættes 1.750.000 kroner til fejringen af den samlede højskolebevægelse. Finansminister Kristian Jensen (V) sagde i forbindelse med et besøg på Rødding Højskole:

Højskolerne er en vigtig del af den danske kulturarv. De har været med til at forme det Danmark, vi har i dag. Rigtig mange unge har på højskoler fået det faglige eller menneskelige løft, som har været afgørende for deres udvikling. Derfor vil Regeringen gerne støtte både Rødding Højskoles 175-års jubilæum og en national fejring af højskolebevægelsen.

Kristian Jensen, Finansminister

International konference og bog på vej

Højskolerne planlægger blandt meget andet afholdelsen af en stor international konference i 2019 og en bogudgivelse, ligesom 175 året selvfølgelig vil blive markeret på alle landets højskoler.

Vi er glade for, at vi nu med støtte fra Regeringen kan markere jubilæet for oprettelsen af den første højskole i Danmark. Som markering af en historisk begivenhed, som ikke bare angår højskolerne selv, men som angår mange.

Lisbeth Trinskjær, formand for Folkehøjskolernes Forening i Danmark

”Højskolebevægelsen står centralt i både den store fortælling om, hvordan vi er blevet til som samfund, og i de utallige små fortællinger om, hvordan enkelte menneskeliv er blevet tilført mening og fællesskabsbevidsthed – både historisk og i dag” siger Lisbeth Trinskjær, formand for Folkehøjskolernes Forening i Danmark.

”Vi er glade for, at vi nu med støtte fra Regeringen kan markere jubilæet for oprettelsen af den første højskole i Danmark. Som markering af en historisk begivenhed, som ikke bare angår højskolerne selv, men som angår mange,” siger hun.

De i alt to millioner kroner til fejringen af højskolernes jubilæum næste år vil fremgå af regeringens forslag til finanslov for 2019, der vil blive offentliggjort den 30. august, lyder det fra Finansministeriet.