Seminar: Højskoler kan påvirke verden

Publiceret 04-04-2018
Pædagogik og udvikling

Det behøver ikke at være dyrt eller besværligt at tage bæredygtige initiativer på skolerne, men det kræver, at nogen starter dialogen. D. 25.-26. april afholdes det fjerde seminar i Højskolernes Bæredygtighedsnetværk, og alle er velkomne.


Energiakademiets direktør gæster bæredygtighedsseminaret

Under temaet 'Påvirk Verden', er der på netværkets fjerde seminar lagt op til at forkorte vejen fra idé til handling.

I selskab med højskolepersonale fra skoler i hele landet, byder dagene på inspiration, praksisøvelser og eksterne oplæg. Stifter af Samsø Energiakadem, Søren Hermansen, vil blandt andet holde oplæg om, hvordan man får sine ideer ud over rampen, hvorefter der er afsat tid til at drøfte konkrete problemstillinger.

Uanset hvilken rolle, du har på skolen, vil du kunne bringe værdifuld inspiration med hjem og måske få det sidste skub til selv at igangsætte bæredygtige initiativer.

Rigtig mange højskolelærere har en gave i at være katalysatorer for at få ting til at ske i lokalsamfundene. De er gode til at skabe rammerne for en god samtale og ramme folk i øjenhøjde. Den tanke vil vi gerne arbejde med på det fjerde bæredygtighedsseminar.

Johannes Schønau, Bæredygtighedskoordinator i FFD og lærer på Egmont Højskolen

På alle seminarer lægges der op til at styrke samarbejdet om bæredygtighed i forhold til ressourceforbrug, hverdagsvaner, undervisning og samarbejder med lokalsamfundet.

Jeg får en fornemmelse af, at vi er mange derude, der gerne vil det samme. En fællesskabsfølelse, der gør, at jeg er helt høj når, jeg tager derfra. Der sker så mange spændende ting ude på skolerne, og så får jeg både et stærkt netværk samt en masse konkrete ideer, jeg kan tage med hjem.

Johannes Schønau, Bæredygtighedskoordinator i FFD og lærer på Egmont Højskolen

Det får du ud af seminaret

  • Skærpet evne til at få ting til at ske
  • Inspiration til hvordan du spotter muligheder for forandring
  • Guidelines til, hvordan man skaber mest mulig impact?

Foruden faglige indspark og inspirerende oplæg, er glæden ved at samarbejde med kollegaer fra mange forskellige højskoler et helt bærende element for netværkets aktiviteter:

Det er fantastisk at udveksle dilemmaer, erfaringer, guldkorn og begejstring med kolleger fra andre højskoler.  

Marianne Buus, viceforstander på Brandbjerg Højskole og en del af Højskolernes Bæredygtighedsnetværk