Lisbeth Trinskjær slutter sig til Foreningen Folkemødet

Publiceret 26-04-2018
Kommunikation

I midten af april holdt Foreningen Folkemødet generalforsamling efter et godt første år, og stærke profiler fra forenings- og kulturdanmark støtter op.


"Højskolerne har altid haft en vigtig opgave i at have en holdning til demokratiet"

Der kom nye, stærke kræfter til personkredsen bag Foreningen Folkemødet, da foreningens generalforsamling blev afholdt d. 11. april.

Højskolernes formand Lisbeth Trinskjær er blandt de nye ansigter i medlemskredsen, der svarer til et traditionelt ”advisory board”, hvor medlemmerne bidrager aktivt ved at stille deres viden og netværk til rådighed. Personkredsen skal danne det folkelige grundlag under den foreningens bestyrelse og skal bistå med at forvalte Folkemødets interesser bedst muligt.

For mig er folkemødet et helt unikt bidrag til den demokratiske samtale i Danmark.

Lisbeth Trinskjær, formand for Folkehøjskolernes Forening i Danmark

En opgave, som Lisbeth Trinskjær finder oplagt for Højskolerne, at tage del i:

"For mig er folkemødet et helt unikt bidrag til den demokratiske samtale i Danmark. For det første inviterer det en bred skare af mennesker til at deltage i den politiske samtale om, hvor samfundet er på vej hen. Og for det andet, er der mulighed for at tale med stort set alle beslutningstagere og magthavere i Danmark. Derfor synes jeg, det er vigtigt at arbejde for, at ideen omkring Folkemødet bliver forvaltet klog. For jeg kan også se, at der er stærke kommercielle og politiske interesser, der gerne vil trække Folkemødet forskellige steder hen på deres præmisser. Og jeg ser mig selv som en af dem, der skal varetage folkets interesser, og højskolerne har altid haft en opgave i at have holdning til demokratiet i Danmark", siger hun.

Et godt år for den nye forening

Ud over at byde nye medlemmer velkommen, kunne foreningens bestyrelse fremlægge sit første årsregnskab. Og det var positivt et af slagsen, da Folkemødet 2017 medførte et overskud på en halv mio. kr. Alligevel fremlagde bestyrelsesformanden resultatet med et vis forbehold:

Vi er ganske enkelt enormt stolte af det Folkemøde, vi afholdt i 2017. Men samtidig skal der også lyde en velment advarsel om, at vi fortsat er skrøbelige. Vi lægger fortsat brædderne, mens vi går.”

Michael Valentin, bestyrelsesformand i Foreningen Folkemødet