Højskole-ambassadører har 9 projekter på vej

Publiceret 04-04-2018

Efter Topmødet i Sønderborg, er Ambassadørnetværkets projektgrupper ved at være klar til at føre deres initiativer ud i livet. Første aktivitet løber af stablen i morgen.


Ambassadører deler højskoleånden via fællessang, klimakamp, debatformer og meget mere

Fredag d. 6. april er det første gang, højskolernes ambassadører rykker ud i samfundet for at indfri ambitionerne om, at højskolens værdier kan gøre gavn uden for højskolens rammer.

I denne omgang er det Plejehjemmet Lotte på Frederiksberg, der bliver inviteret til at synge sammen og dele anekdoter, der knytter sig til Højskolesangbogens sangskat. Herunder kan du orientere dig om de øvrige projektgruppers aktiviteter, der finder sted i løbet af 2018.

  

Overblik over ambassadørernes aktiviteter

Lad hjertet tale

Frederiksberg, 6. april

Højskolernes Ambassadører inviterer inden for til fællessang på OK-hjemmet Lotte på Frederiksberg. Deltagerne kan fortælle personlige historier og anekdoter, der knytter sig til højskolesange - og forhåbentlig bygges der bro mellem generationer gennem en fælles kærlighed til fællessangen. 

Højskoleambassadører fra Ry, Rødding og Testrup.

Earth Overshoot Day

København, lørdag d. 29. juli 2018

Earth Overshoot Day er den dag, hvor jordklodens ressourcer for 2018 er brugt op. Det skal markeres, og der skal skabes handlerum og diskussion for at sætte klimakrisen på dagsordenen. Det sker i bedste højskolestil med fællessang og folkekøkken og masser af god debat. 

Højskoleambassadører fra Krogerup, Ry og Vestjyllands højskole.

PLANETTWO//PLANETTOO

Oure, Uge 32

Højskolernes Ambassadører skaber en debat mellem ungdomspolitikere om FN's verdensmål på Oure Højskole. Debatten tager form som en Frirumsdebat, hvor der er plads til undren. 

Højskoleambassadører fra Ry i samarbejde med Oure.

Drop ind i en bevægelse

Svendborg d. 25. april

Hvordan kan fællesskab opstå igennem fysisk aktivitet og bevægelse? Det tester Højskolernes Ambassadører i Svendborg med hjælp fra lokale høj-, fri- og efterskoler. Det bliver vildt og hyggeligt, og noget for enhver smag.

Højskoleambassadører fra Idrætshøjskolerne i Aarhus og Ollerup, Bosei, Kunsthøjskolen i Holbæk og Brandbjerg.

Bæredygtighedsfestival

Aarhus, d. 31. aug - 9. sep. 2018

I forbindelse med Aarhus festuge, skaber Højskolernes Ambassadører en bæredygtighedsfestival i samarbejde med energimuseet og FO-byen. Der vil være oplæg og debat, samt utopiværksteder, hvor der arbejdes med konkret handling på klimaområdet.

Højskoleambassadører fra Nordjyllands Idrætshøjskole, Idrætshøjskolen i Ikast og Silkeborg Højskole.

Hvor skal fællesskabet stå?

Efteråret 2018

Temadag om fællesskab og højskoleånd for afgangselever. Højskolernes Ambassadører ønsker at skabe en anderledes undervisningsdag, hvor folkeskoleelever kan få lov at snuse til højskoleånden gennem både kreative og kropslige aktiviteter. Målet er at give eleverne indblik i, hvordan et stærkt, forpligtende fællesskab kan styrke den indivduelle trivsel. Og måske plante et frø i deres sind om højskolen som en mulighed i fremtiden. 

Højskoleambassadører fra Brandbjerg, Testrup, Engelsholm, Hadsten, Ry, Idrætshøjskolerne i Aarhus, Viborg og Sønderborg.

Confession Box

Efteråret 2018

Højskolernes Ambassadører etablerer en Confession Box som pop-up event, hvor unge kan dele deres tanker og normbrud for at tydeliggøre, at du ikke er ene om at tage svære valg og stå ved dem. Hvornår har du ikke levet op til normen? Hvornår turde du sidst vælge det der føltes rigtigt, selvom andre måske synes det er forkert?

Højskoleambassadører fra Ubberup, Brandbjerg og Kunsthøjskolen Holbæk.

Hvad skal vi tro?

Efteråret 2018

Højskolernes Ambassadører inviterer til en aften, hvor mennesker mødes og bliver præsenteret for forskellige religiøse overbevisninger gennem religiøse fortællinger. Håbet er at folk bliver underholdt af fortællingerne, men også får et nyt og anderledes indblik i religionerne og hvordan religion er del af fortællernes hverdag.  

Højskoleambassadører fra Ry, Silkeborg, Testrup.

RÅB LAVERE – LYT HØJERE

Efteråret 2018

I samarbejde med Frirummet inviterer Højskolernes Ambassadører til debat. En debat, hvor det skal handle om at respektere hinanden. Det skal handle om at lytte, skabe forståelse og gøre os alle klogere på hinanden og samfundet.

Højskoleambassadører fra Grundtvigs, Den Rytmiske Højskole, Silkeborg.