Højskolerne som samlingssted for den demokratiske samtale
Mange demokratiske debatter er blevet til konfliktbaserede konkurrencer med en vinder og en taber. Det handler sjældent om at nå til en reel forståelse af hinandens synspunkter og på den baggrund udarbejde konkrete løsninger.
Demokrati handler ikke kun om at lytte og samtale, men også om at reflektere over andres og egne holdninger og at fremtænke nye initiativer - for det fælles bedste.
Højskolerne har en tradition for at bidrage til den nuancerede og velinformerede demokratiske samtale mellem mennesker med forskellige baggrunde, holdninger og herkomst.
Og derfor gør højskolerne nu et fælles forsøg på at agere alternativ til populismen i en politisk debat, som ofte farer afsted i et hæsblæsende tempo uden tid til åndelighed eller refleksion.
Deltagende højskoler
Følgende 13 højskoler rundt omkring i landet har engageret sig og arrangerer og afholder borgermøder for lokalsamfundene henover efteråret 2017:
- Kalø Højskole,
- Krogerup Højskole,
- Nordfyns Højskole,
- Silkeborg Højskole,
- Suhrs Højskole,
- Jaruplund Højskole,
- Vejle Idrætshøjskole,
- Grundtvigs Højskole,
- Vrå Højskole,
- Den Rytmiske Højskole,
- Højskolen Snoghøj,
- Rønde Højskole og
- Uldum Højskole
Højskolerne fremmer dermed den nuancerede debat om EU-emner og understreger, at højskolernes ånd og formål fortsat spiller en helt central rolle i det offentlige rum.
Højskolernes internationale arbejde
Kontakt