Tidligere højskoleelever vil bringe højskoleånden ud i samfundet

Publiceret 28-11-2017

Fællesskab, integration og bæredygtighed er blandt de temaer, som et nystartet netværk af frivillige tidligere højskoleelever har på dagsordenen med det formål at bringe Højskolen ud i samfundet.

Højskolernes Ambassadørnetværk 

Højskolernes Ambassadørnetværk er en ny sammenslutning af tidligere elever, der skal sikre, at højskoleånden lever videre uden for højskolerne og bidrager til de vigtige debatter om vores tid og samfund.

Den overordnede vision er at udvikle lokale og nationale aktiviteter, der kan medvirke til at skabe mangfoldige fællesskaber og styrke sammenhængskraften. Ambassadørerne kommer blandt andet til at beskæftige sig med spørgsmålet om, hvordan vi kan komme unges mistrivsel til livs gennem fællesskaber, og hvordan fællessang kan samle folk på tværs af forskelligheder. Disse spørgsmål sættes i spil i  ambassadørernes arbejde med at udvikle konkrete idéer ift. Højskolernes deltagelse i fx Folkemødet og Kulturmødet, eller med at skabe helt nye pop-up højskoler. 

Topmøde i 2018

For at kickstarte projektet afholder FFD ”Højskolernes Topmøde” i starten af det nye år. Her klædes de frivillige på til at kunne planlægge og afvikle aktiviteter rundt om i landet. Deltagerne inddeles i projektgrupper, hvor de kan vælge mellem emner som: Bæredygtighed, Den aktive krop, Debat og politik, Fællessang og fællesskab, Køn, seksualitet og mangfoldighed, Ungdomsliv og mønsterbrud og Integration.

 Læs mere om netværket