Ny souschef i Højskolernes Hus

Publiceret 25-08-2017

Ole Buch Rahbek afløser Thor West Nielsen som souschef den 1. september. Ole bliver en del af ledelsen af foreningen og vil fungere som daglig leder af udviklingsafdelingen. Thor fortsætter som teamleder og rådgiver.

Ole Buch Rahbek bliver ny souschef i Højskolernes Hus pr. 1 september. Han overtager stillingen fra Thor West Nielsen, der efter eget ønske fratræder stillingen. Thor West Nielsen fortsætter som chefkonsulent med særligt ansvar for rådgivning af skoler og som teamleder for administrationsafdelingen.

Souschefens opgave

Souschefens opgave bliver primært den daglige ledelse af udviklingsafdelingen, hvor han sammen med de øvrige ansatte vil have fokus på en solid kobling imellem landets højskoler og arbejdet i foreningen. Her vil et særligt fokusområde være at medvirke til at sikre en rød tråd i foreningens arbejde, som er solidt funderet i det højskolepædagogiske udviklingsprojekt, som blev iværksat få år tilbage. Herudover fungerer souschefen som stedfortræder for generalsekretæren og indtræder som en del af foreningens ledelse i forretningsudvalget.

”Ole kommer med mange års værdifuld erfaring både fra den politiske verden og højskoleverden, og jeg er sikker på, at Oles gode blik for både samfundsudviklingen og solide kendskab til højskolen vil blive til gavn for bevægelsen”,

siger generalsekretær Niels Glahn

Ole Buch Rahbeks baggrund

Ole Buch Rahbek har været ansat som chefkonsulent i Højskolernes Hus siden d. 1. februar i år og kommer fra en stilling som sekretariatschef hos Danske Studerendes Fællesråd. Tidligere har han været projektleder og uddannelseskonsulent hos Mellemfolkeligt Samvirke og har i en årrække arbejdet som højskolelærer på Silkeborg Højskole. Ole er 35 år, uddannet cand. mag. i Medievidenskab på Aarhus Universitet og i øjeblikket i gang med Master of Public Governance på CBS. Privat er Ole gift med Laura og har to børn.

”For mig at se udgør højskolerne en del af rygraden i det danske civilsamfund. Længe har højskolerne være ramme for møder og samtaler mellem tusinder af mennesker fra hele verden – og samtalen og forståelsen for hinanden er ligeså aktuel som nogensinde før. Jeg har, siden jeg var i 9.klasses-erhverspraktik som højskolelærer, haft et særligt forhold til højskolebevægelsen. Det er derfor et ønskejob at skulle medvirke til udviklingen af foreningens indsatser – i tæt dialog med højskolerne og i samarbejde med gode kolleger i Højskolernes Hus.”

Ole Buch Rahbek, Souschef i Folkehøjskolernes Foreningen i Danmark

Ole Buch Rahbeks profil på LinkedIn