Diskussionslyst og dannelsesiver

Publiceret 29-09-2016

Flere end 230 skolefolk diskuterede dannelse og engagement på Højskolepædagogisk Konference

Billede fra workshoppen "Drømmen om dannelse", hvor Brian Degn Mårtensson, Uffe Elbæk og Morten Hesseldahl gav hver deres bud på, hvilken dannelse vi bør drømme om.

Onsdag den 28. september stimlede mere end 230 deltagere sammen i DGI Byen i København for at deltage i Højskolepædagogisk Konference II. Der var repræsentanter fra alle afkroge af uddannelsessystemet, ligesom en række andre interesserede, studerende og mange højskolefolk var med til at give en mangfoldig og inspirerende atmosfære.

På trods af et tætpakket program med såvel fællessang, morgensamling, poetiske forstyrrelser og 8 forskellige workshops var der overskud og energi til at runde dagen af med en diskussion om, hvordan den meningsfyldte skole ser ud. Hele dagen var både blandt oplægsholdere og deltagere præget af konferencens titel 'engagementets dannelse', og der var både dybe diskussioner og høje tanker i samtalerne undervejs.

De var med

Konferencen var båret af et fælles ønske om at udvikle og kvalificere dannelsessynet i den danske skoleverden. Derfor havde Højskolerne i samarbejde med Danmarks Lærerforening og Center for Ungdomsforskning inviteret en lang række talere til at komme med indspark, udfordre og tale om engagement og dannelse fra hver deres synsvinkel.

De mange talere var bl.a. Morten Hesseldahl, Camilla Wang, Uffe Elbæk, Rune Lykkeberg, Noemi Katznelson, Peter C. Kjærgaard og Anders Bondo Christensen. Herudover stillede en række højskolelærere og -forstandere op som talere og bidragsydere til konferencens mange debatemner.