Vallekilde Højskole: ”Økologisk Speeddating”

Vallekilde Højskole vil samle lokale skoler, lokale og producenter til speeddating og inspiration til bæredygtig madlavning og lokal produceret fødevarehandel.

Formål

Vi vil med projektet Økologisk Speeddating skabe grobund for, at flere lokale beboere og institutioners køkkener begynder at bruge flere lokale økologiske råvarer. Med projektet vil vi skabe nye netværk og mere vidensdeling og erfaringsudveksling køkkener, lokale og leverandører imellem.

Projektbeskrivelse

Projektets primære aktivitet er at afholde arrangementet Økologisk Speeddating den 25. marts 2020 på Vallekilde Højskole. Her vil vi samle lokale borgere og storkøkkener (fx Jyderup Højskole, Kunsthøjskolen i Holbæk samt andre høj- og efterskoler i vores område) og en række lokale økologiske leverandører af frugt, grønt, kød og vin samt andre fødevarer.

Efter arrangementet den 25. marts, som forhåbentlig bliver en god ramme for nye kontakter, vil vi prioritere et opfølgende arbejde i form af 1-2 netværksmøder i de efterfølgende måneder med de deltagerne.
Vi vil mødes igen - gerne på en anden højskole - til en opfølgende snak om, hvordan det er gået, og om der er sat nye initiativer i søen eller landet nye indkøbsaftaler. Dette fokus skal sørge for, at speeddatingen ikke bare bliver en enkeltstående hyggelig dag, men startskuddet til nye bæredygtige initiativer.

Formidling

De bedste tips og gode råd vil vi få trykt på postkort, som højskoleelever og kursister kan tage med sig eller sende til venner og familie som en hilsen fra deres højskoleophold. På den måde vil samtalen om det bæredygtige køkken forhåbentligt sprede sig og fortsætte udenfor højskolen.
Vi vil desuden præsentere Vallekilde Højskoles eget arbejde mod et mere bæredygtigt køkken - nu med guldmærke - på hjemmeside og via sociale medier.
Vi vil desuden arbejde for, at lokalpressen dækker arrangementet, så vi også den vej rundt kan sprede inspirationen.

Bevilliget beløb: 25.519 kr.

Kontakt: Pia Beltoft pia@vallekilde.dk