Formål
Sammen med andre ungetilbud vil vi udvikle højskolens ellers mere indadvendte tilbud og give højskolelærerne en mulighed for også at udvikle sig gennem et fælles tredjeprojekt med andre højskolelærere på Grundtvigs Højskole og undervisere fra andre ungdoms og mellemlange uddannelser i Hillerød.
Projektbeskrivelse
Kulturfestivalen Ungdommens Stemme vil forløbe over to dage og vil bestå af flere forskellige aktiviteter, som udspiller sig på tre scener.
1) Unge Taler. En scene, hvor ungdommens stemme kommer til udtryk på en talerstol. Her vil der både være Policy Slam, Poetry Slam og Comedy Slam, hvor unge politikere, kulturpersoner, højskoleelever og satirikere inspirerer med ord.
Eksempel: Policy Slam ved ungdomspartiledere samt folketingsmedlemmer fra moderpartier såsom Alex Vanopslagh (LA), Mai Villadsen (EL), Jacob Mark (SF), Inger Støjberg (Æ), Mette Thiesen (NB), Peter Hummelgaard (S). Politikeleverne vil også deltage med deres egne taler og skolens litteraturelever vil oplæse deres tekster.
2) Unge Inspirerer. En samtalescene, hvor kulturpersoner og kunstnere, der har oplevet vendepunkter, truffet overraskende valg eller været igennem svære tider inspirerer i talks. Eleverne vil moderere og deltage i samtalerne.
Eksempler: En samtale med dragqueen Brynhildr og transmand Jalal om deres rejse mod at finde deres plads i verden.
En samtale om at komme igennem kriser med sanger Mathilde Falch, som har en fortid med spiseforstyrrelse og selvskade og forfatter Louise Juhl Dalsgaard, som har kæmpet med psykisk sårbarhed.
En samtale om at skifte spor med blandt andre Rikke Kruse, som skiftede akademikerlivet ud med en børnehave.
3) Unge Lytter. En teltscene, hvor der både vil være koncerter og performances – alle med et mål om, at man bliver klogere på det, der rører sig i samfundet og i ungdommen. Eleverne vil også bidrage med egne performances på scenen.
Eksempler:
Bbybites: Kunstner, der i 2021 strøg ind som P3’s Uundgåelige og er med i bevægelsen af kvinder, som kæmper imod at blive fastholdt i gamle mønstre.
Hun_sagde: Kunstner, der skriver poetiske tekster om menneskesindet og samfundets skyggesider.
Derudover vil hele højskoleområdet blive omdannet til festivalområde med forskellgie boder, udstillinger af foto og maleri og kunstinstallationer lavet af højskolens elever.
Projektet vil forløbe fra januar til maj 2023.
I første fase fra januar-februar vil der være fokus på at etablere samarbejder og at udarbejde en visuel identitet og pr-materiale og lave den indledende kontakt til oplægsholdere.
I anden fase fra marts-april vil eleverne i samarbejde med lærerne og samarbejdspartnere udsende pr-materiale, udarbejde og få program på plads. I samme periode vil eleverne sprede ordet om Kulturfestivalen blandt unge, de og højskolen kender samt unge i Hillerød.
I tredje fase i maj vil alle elever på højskolen være inddraget i at gøre Kulturfestivalen til en succes ved at bidrage med opbygning og udarbejdelse af indhold til festivalen.
Bevilliget beløb: 99.000 kr.
Kontakt: Vanessa Proschold; vp@grundtvigs.dk