Højskolerne på Folkemødet

Læs om FFDs folkemødeaktiviteter.

Folkemødet 2025

FFD og flere højskoler deltager på Folkemødet i 2025. 

Tag med Højskolerne til Folkemødet:

Læs om at være frivillig for Højskolerne på Folkemødet

Skal Højskolerne deltage i din debat på Folkemødet?

Højskolerne er massivt til stede på Folkemødet på Bornholm. Med på øen har vi en række højskolefolk og -elever, der gerne stiller op til debatter hos jer - som debattører, ordstyrere, sangværter eller andet.

Kontakt Mette Skov Hansen på msh@ffd.dk for at høre nærmere.

Tilbageblik på Højskolerne på Folkemødet

Højskolerne har været aktive på Folkemødet i 11 år. 9 år med Højskolernes Folkekøkken, ca. 4.750 højskoleelever og ca. 15 medvirkende højskoler hvert år. Vi har haft deltagere med i ca. 130 eksterne debatter. Været partner og haft program på Ungdomshøjens scene, i Folkeoplysningsteltet og på Hovedscenen med et fællessangsarrangement. Frivillige tidligere højskoleelever har været debattører, presse-/SoMe-hælpere og stagecrew. Vi har afholdt omkring 140 debatter i Højskolernes Folkekøkken, 63 morgensangsarrangementer og ca. 90 arrangementer af mere underholdende, musikalsk og festlig karakter. Der er lavet ca. 28.000 kuverter sund og bæredygtig mad siden 2013 og solgt ca. 19.000 liter øl.  

”Vi som bevægelse har et stort udbytte af deltagelsen. Det er vores unge, der er de unge, man møder ved debatter og indlæg. Det er vores fester, der samler også lidt ældre unge, og morgensangen samler sangglade fra mange deltagende organisationer. Det er vores måltider, der bliver talt og tweetet om. Måske er vi også den stand der besøges af flest politikere, uden at de skal på "scenen". Statsministeren kalder folkemødet sommerhøjskole for voksne. Vi kan ikke undvære folkemødet og folkemødet kan ikke undvære os. …  Min holdning er klar. Folkemødet er blevet etableret som stedet hvor alle sektorer og interesseorganisationer mødes og møder politikere og borgere i dette land”. (citat: Lars Sonne, forstander, Suhrs)

Tak til alle højskoler, højskoleelever, bidragsydere og samarbejdspartnere, som i alle årene har været med til at gøre Højskolerne på Folkemødet til en institution i sig selv. Vi kommer stærk tilbage med nye planer.  

Billeder: www.flickr.com/hojskolerne

Film: Se teaserfilm fra Folkemødet

Højskolernes Folkemøde på Hjul

Som supplement til Folkemødet på Bornholm var diverse højskoler involveret i Højskolernes folkemøde på Hjul. Vi slog teltpælene op og med en foodtruck og mobilscene bragte vi både åndelige og gastronomiske måltider ud til folk i Vartovs gård i forbindelse med Folkeoplysningens Folkemøde, på Krogerup Højskole, i Holbæk og på Ungdommens Folkemøde. 

Se teaser for Højskolernes Folkemøde på Hjul 

Folkehøringer 2021

Den demokratiske samtale, der foregår i Allinge under Folkemødet, skulle bredes ud til hele landet. Derfor udviklede og afholdt Foreningen Folkemødet, Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS), Frirummet, Biblioteksforeningen og Højskolerne en række borgerinddragende folkehøringer, hvor over 200 borgere var involveret i idéudviklingen. Målet var at skabe nye forbindelser mellem mennesker med forskellige meninger. Deltagerne var borgere, foreningsaktive, erhvervsledere, meningsdannere og politikere.

Se idékatalog med 32 borger-ideer her

Se liveshow fra Folkemødet på hovedscenen i Allinge

Daniel Aleksander Kern
Udviklingskonsulent
Strategiske indsatser

Projektleder inden for demokrati, Norden, Europa, fonde, konferencer.
Sekretær for FFDs bestyrelse og Nordisk Folkehøjskoleråd.

Mette Skov Hansen
Kommunikationskonsulent
Kommunikation

Presseansvarlig