"Det er første gang i mit liv, jeg er enig med min lommeregner"

Publiceret 03-09-2018

Mens andre var på sommerferie og nød en pause fra arbejde eller undervisning , tog 23 unge kampen op mod dansk og matematik på Vrå Højskole.


Socialt fællesskab er en stærk motivation for læring

I efteråret 2017 modtog FFD en bevilling på 8 mio. kr. til at gennemføre intensive læringsforløb på en række højskoler de næste 4 år.

Kirstine Christensen er en af de lærere, der har undervist eleverne i dansk over sommeren og oplevet hvor meget, de kan rykke sig fagligt på bare 3 uger. Som eksempel er en elev gået fra 40 til 27  fejl i staveprøven, hvilket svarer til et fald på 32,5%.

Og det faglige løft er ifølge Kirstine båret godt på vej af de sociale relationer, eleverne hurtigt knyttede til hinanden: ”Eleverne fik et fantastisk sammenhold, der gav dem lyst til at møde op til undervisningen og arbejde intensivt,” siger hun og tilføjer: "Mange af dem har oplevet ikke at være gode nok eller blive tabt i systemet. Så dét at blive taget seriøst og mærke, at vi kæmper sammen med dem, gjorde et stort indtryk."

Som en elev sagde i starten af opholdet: "Allerede efter en uge kan jeg tale med de andre om ting, jeg ikke har sagt til nogen før."