"Højskolen skal repræsentere samfundet"

Publiceret 13-03-2018
Pædagogik og udvikling

1. marts startede FFD's nye udviklingskonsulent Helle Skovmose, der skal fokusere på foreningens arbejde med nye målgrupper. Her kan du læse hendes motivation for at beskæftige sig med området.


Nye målgrupper

I begyndelsen af marts kunne FFD byde velkommen til Helle Skovmose, der er blevet ansat på fuldtid i udviklingsafdelingen, hvor hun skal have særligt fokus på foreningens arbejde med nye målgrupper. - Et område, der ligger hende på sinde af flere årsager:

Da jeg selv gik på højskole, var vi en enormt homogen gruppe. Dengang synts jeg selvfølgelig, at vi var meget forskellige, men jeg kan jo godt se, at vi alle sammen kom fra middel- eller øvre middelklasse, havde gået på gymnasiet, var ressourcestærke og humanistisk orienteret. Det var trygt, men det var også navlepillende. Jeg tror jeg kunne have fået meget ud af at gå på højskole med nogle andre typer end dem, der lignede mig selv. Vi kunne have fået nogle andre ideer - være blevet klogere.

Helle Skovmose, udviklingskonsulent i FFD

Ifølge Helle er det udviklende for de unge at møde folk med andre religiøse, politiske eller kulturelle ståsteder for at sikre, at de bliver udfordret. På sigt kan det være med til at styrke sammenhængskraften i samfundet, mener hun og fortsætter:

"De kan lære meget om sig selv og hinanden i det forpligtende fællesskab, der kendetegner højskolen. Og så er det et socialt og fagligt netværk for mange, som man kan bruge resten af livet. For unge 2.- eller 3. generationsindvandrere, er det fx et godt sted at lære om samfundets koder og normer – altså det man kalder alment dannende livsduelighed."