Læringscenter vil styrke undervisning i naturfag

Publiceret 24-05-2018
Pædagogik og udvikling

Cyber Security, regnskovens mordmysterier, enzymatisk ølbrygning og etik i en højteknologisk verden. - Der er masser af inspiration og god hjælp at hente, hvis du vil sætte en naturvidenskabelig dagsorden på din højskole.

I marts lancerede Regeringen en ny national naturvidenskabsstrategi, der blandt andet skal få flere unge til at interessere sig for naturvidenskab og styrke den faglige fortælling omkring naturfag på landets uddannelsesinstitutioner.

Sideløbende arbejder Astra (Det nationale center for læring i natur, teknik og sundhed i Danmark) på at udvikle tilbud til skoler og lærere, der arbejder med sciencefag og -undervisning. Og det kan komme højskolerne til gode. 

I Astra brænder vi for at inspirere en ny generation af unge mennesker. En generation med stærke sciencekompetencer, der kan være med til at løse de mange udfordringer, vi står overfor i det 21. århundrede. 

Mikkel Bohm, direktør for Astra

Centeret rådgiver, evaluerer og formidler viden i samarbejde med forskere fra universiteter og professionshøjskoler, og indsatserne er lokalt forankret i kraft af en lokal naturfagskoordinator i alle landets kommuner.