Grundtvig og 500 højskoleelever på vej til Folkemødet

Publiceret 13-06-2018

Godt 500 højskoleelever indtager Folkemødet og Bornholm i disse dage. Det samme gør Nikolai Frederik Severin Grundtvig.

500 nuværende og tidligere højskoleelever fra knap 20 forskellige højskoler har valgt at tage turen til det østligste Danmark, når Folkemødet afholdes i Allinge. Højskolerne har etableret et Folkekøkken, hvor man kan spise, lytte til og deltage i debatter, opleve koncerter, holde fest og tale med de mange andre gæster. Alt sammen for at fejre den demokratiske samtale, som overhovedet er ideen med Folkemødet.

De 500 nuværende og tidligere højskoleelever skal bo i ungdomscampen i Allinge by. Og man vil se dem rundt om på Folkemødet, hvor de tager del i debatter – mange af dem med højskole-t-shirts på.

Grundtvig kommer også

Det er nu også endeligt bekræftet, at den danske nationalskjald og højskoleideolog Nikolai Frederik Severin Grundtvig igen deltager i Folkemødet på Bornholm.

Grundtvig bliver ofte fremhævet som det menneske, der har sat mest omfattende præg på det moderne Danmarks udvikling. Ikke mindst på dannelsen af det danske folk.

Grundtvig vil som de fleste andre i ro og mag bevæge sig rundt på Folkemødet og deltage i relevante debatter. Derudover har salmedigteren valgt Twitter som sin primære kommunikationskanal. Gennem nogle år efterhånden har han deltaget i den offentlige debat på den elektroniske platform fra kontoen @grundtvig.

Højskolerne på Folkemødet

Højskolerne er på Folkemødet for at deltage i og styrke samtalens og dialogens demokrati. Gennem egne arrangementer, men lige så meget ved at deltage i de andres. For højskolerne handler det om at præge samtalen med de perspektiver, som højskolen arbejder ud fra - nemlig demokratisk dannelse, livsoplysning og folkelig oplysning.

Se mere om Højskolernes indsats på Folkemødet