Seminar om bæredygtighed

Publiceret 19-12-2017

Det er blevet tid til det fjerde Bæredygtighedsseminar, hvor du og din højskole får en fremragende mulighed for at lære mere om, hvordan I kan arbejde med bæredygtighed.

Tag med til Bæredygtighedsseminar

Seminaret lægger op til et intenst samarbejde om bæredygtighed, som trækker på det bedste fra forskellige fag. Indholdet er målrettet skolens eget ressourceforbrug, undervisningen i både fællestimer og hovedfag og samarbejdet med lokalsamfundet.

Uanset om du underviser i politik, friluftsliv eller noget helt tredje, vil du kunne bringe værdifuld inspiration med hjem.

På seminaret kan du høre oplæg fra vidende og nytænkende personer inden for bæredygtighed i Danmark og arbejde sammen om at forberede et bæredygtigt og lærerigt måltid.

Seminaret er altså en unik mulighed for at gøre status på det store og meget forskellige arbejde med bæredygtighed, der allerede sker på mange højskoler, og sammen udvikle nye tanker og forslag til det videre arbejde.

 

Hvor & hvornår?

25-26. april 2018 

Brandbjerg Højskole
7300 Jelling

Højskolernes Bæredygtighedsnetværk

Seminaret er arrangeret af ’Højskolernes Bæredygtighedsnetværk’ og er det fjerde i rækken. Alle er velkomne -  uanset om man har mange års erfaring med temaet eller først lige er begyndt at arbejde med bæredygtighed. Der er plads og udfordringer til både nybegyndere og rutinerede.

Seminaret giver dig mulighed for at:

  • Dele erfaringer og høste eksempler fra de øvrige deltagere og spændende gæster
  • Prøve kræfter med at udvikle nye greb, undervisningsformer og måder at involvere eleverne i skolens arbejde med bæredygtighed
  • Blive inspireret og motiveret til at gå hjem og afprøve nye pædagogiske metoder og/eller igangsætte forandringsprocesser på din skole
  • Opleve at være en del af et netværk og en større bevægelse blandt højskolerne, der vil et mere bæredygtigt samfund

Seminaret er et led i Højskolernes strategi for 2018-22, hvor der i forhold til bæredygtighed bl.a. står at:

Folkehøjskolen fremover skal være bredt anerkendt for at klæde eleverne på til at forstå udfordringerne omkring bæredygtighed, og for at kunne arbejde konstruktivt med at løse dem, pædagogisk, praktisk og politisk

Højskolernes strategi 2018-22

Tilmeldingen er åben

Der kommer et mere detaljeret program i starten af 2018, som vil blive delt på FFD’s hjemmeside og på Bæredygtighedsnetværkets Facebook-side.

Kurset har mere end 12 timers undervisning fordelt på de 2 dage, så det vil være muligt at søge vikardækning.

Tilmeld dig allerede nu