Højskolerne kom på verdenskortet med Unleash

Publiceret 22-08-2017
Internationalt Højskolenyt

1000 unge har brugt 10 højskoler som laboratorium for løsninger af verdens problemer og de var begejstrede. Deltagelsen i Unleash Lab falder godt i tråd med højskolernes arbejde med bæredygtighed og har placeret højskolen som en relevant spiller i arbejdet med FNs bæredygtighedsmål.

UNLEASHlab at a Danish Folk Highschool

10 højskoler har i den forgangne uge endnu en gang understreget, at højskolen er et virkelig godt sted at udvikle sig selv, samtidig med at man bidrager til at gøre verden bedre.

Unge talenter med stående bifald til højskolerne

Et minuts stående bifald for højskolernes på Unleash Award showet taler sit eget sprog: Højskolerne har gjort en kæmpe forskel for arbejdet med at skabe en mere bæredygtig verden ved at huse de 1000 unge fra 129 lande, som har været på besøg i Danmark i forbindelse med projektet Unleash LAB Denmark.

Der var gåsehud for alle pengene til Unleash Award show da 1000 unge top-talenter (30 år i snit) fra hele verden brød ud i spontan jubel over deres møde med 10 af Danmarks højskoler, der bare har leveret varen 110%.

Simon Lægsgaard, forstander på Brandbjerg Højskole og Højskolernes medlem af styregruppen for UNLEASH.

Hvad er Unleash

Arbejdet med FN’s bæredygtighedsmål 

De unge har haft 4 dage på 10 forskellige højskoler. Her har de arbejdet målrettet med at finde ud af, hvordan vi når FN’s Bæredygtighedsmål, også kaldet Verdensmålene. Målene blev vedtaget af FN med tilslutning fra stort set alle verdens lande, i september 2015. Unleash er et stort og meget ambitiøst led i den proces.

Det er helt tydeligt, at de 100 unge vi har på Oure, de er her for at tage ansvar. Det er i øvrigt bemærkelsesværdigt, hvor meget de vil hinanden. Det er fantastisk at være en del af hvordan unge mennesker på tværs af landegrænser teamer op og bliver en del af et fælles projekt om at redde verden.

Jasper Gramskov Mortensen, forstander på Oure Højskole

Han blev interviewet til TV2/Fyn