Bjørn Bredal bliver ny forstander på Borups Højskole

Publiceret 23-02-2015

Tidligere redaktør på Politiken bliver ny forstander på Borups Højskole

I en pressemeddelelse fra Borups Højskole lyder det:

Det er Borups Højskoles bestyrelse en stor glæde at kunne meddele at højskolens kommende forstander hedder Bjørn Bredal.

Bjørn Bredal, 58 år, er en af Danmarks bedste skribenter, et menneske med en umådelig almenviden og en stor kærlighed til den klassiske højskole. Han har et imponerende dansk og nordisk netværk, for ikke at tale om hans franske forbindelser. Dertil solide erfaringer med økonomi, administration og ikke mindst ledelse. Bjørn Bredal kommer fra en stilling som journalist og redaktør på Politiken. Bjørn Bredal tiltræder 1. juli 2015.

Bestyrelsesformand Bjørn Erichsen siger:

"Verden er så stor, så stor, Lasse, Lasse lille, meget større end du tror, Lasse, Lasse lille. Det var det første Bredal sagde da vi indledte samtalen for 2 uger siden, og det var det sidste han sagde da bestyrelsen havde truffet sin endelige beslutning. Borups Højskole bliver nu større end vi havde turde håbe, det bliver en Nordisk Højskole og der bliver højt til loftet, først og fremmest til glæde for eleverne, men også til glæde for Københavnerne med mange nye udadvendte initiativer. Bredal vil gerne se Borups Højskole som et af byens bedste kulturhuse."

Bjørn Bredal siger:

"Borups højskole ved Frederiksholms kanal er et sted, jeg altid har drømt om. Det er en veldrevet, inspirerende skole, som jeg er taknemmelig for nu at skulle være med til at videreudvikle. Jeg glæder mig til at flytte ind sammen med min familie. Stor tak til skolens bestyrelse og ansatte for tilliden. Sammen skal vi gøre afstanden fra verdenshavet til Frederiksholms kanal så kort som mulig."

Borups Højskole - den kreative storbyhøjskole midt i København
Borups Højskole ligger lige i hjertet af København. Uden for vinduerne løber Frederiksholms Kanal, og på den anden side af kanalen ligger Christiansborg og alle de forskellige ministerier. I et smukt gammelt palæ fra midten af 1700-tallet ligger Borups Højskole. Skolen blev oprettet i 1891 af Johan Borup og flyttede i 1926 ind på Frederiksholms Kanal. Borups Højskole er en højskole uden senge, så eleverne sørger selv for overnatning ude i byen.

Det er Borups Højskoles særkende, at cirka halvdelen af eleverne kommer fra de andre nordiske lande, så på skolen er der et miljø med en stor kulturel og geografisk mangfoldighed.

Borups Højskole tilbyder kurser inden for billedkunst, skuespil, dans, musik, design, journalistik, fotografi, film og kommunikation.

Yderligere oplysninger

Formand for bestyrelsen for Borups Højskole, Bjørn Erichsen, tlf: 24624162

Forstander pr. 1. juli, Bjørn Bredal, tlf: 21457947

Læs mere om Borups Højskole på http://www.borups.dk/