Korte kurser

Korte kurser oprettes med titel, beskrivelse, billeder, thumbnails emneord, type, start- og slutdato. Husk, at du skal opdatere kursusstatus løbende.

Opret et kort kursus

Fanebladet 'Korte kurser' har en knap 'Nyt kort kursus' til oprettelsesformålet.

Når du opretter et kort kursus, skal du:

  • Udfylde titel (maks 100 tegn)
  • udfylde beskrivelse (maks 700 tegn)
  • Vælge type på kurset (Emne, familie, senior, rejse eller mellemlang)
  • Sætte en start- og slutdato
  • Vælge emneord
  • Og indsætte thumbnail og billeder

 

Emneord

'Emneord' hjælper med at booste kurser i søgningen og lader brugerne filtrere på baggrund af interesse. Kurset skal gemmes, før du kan tilføje emneord.

Du må kun tilføje emneord, som er dækkende for kurset, og du må ikke tilføje et ord, hvis det ikke fremgår på skolens egen hjemmeside.

Læs mere om emneord

 

Status

Når du opretter et kursus, får det indledningsvist tildelt statussen 'Klade'. Er du klar til at indsende dit kursus, skal du skifte status til 'Indsend' og afslutte med 'Opdater'.

Når dit kursus er godkendt af FFD, får det tildelt status 'Ledige pladser'. Herefter kan du selv skifte status til 'Venteliste', 'Alt optaget' eller 'Aflyst'. Husk at opdatere status løbende.

Læs mere om statusser og hvornår du bør opdatere dem

 

Thumbnail og billeder

Du har mulighed for at uploade 5 billeder til kurset. Billederne bliver præsenteret nederst på kurset i en slider. Systemet hjælper dig med at beskære billederne, så de passer til sliderens 16:9 format. Billederne må ikke fylde mere end 1 mb, og når du beskærer et billede, reduceres filstørrelsen en smule.

Det billede du indsætter i 'Kursusbillede 1'-feltet, bliver samtidig angivet som kursets thumbnail i søgningen. Sørg for at vælge et godt billede, der indbyder til klik. Indsætter du ikke et billede, vises skolens logo som thumbnail på kurset. Der kan gå op til 6 timer før dit thumbnail bliver synligt i søgningen.

Du kan også indsætte billeder i kursusbeskrivelsen. Du indsætter dem på samme måde som i beskrivelsen af højskolen.

Retningslinjer for thumbnails

Dine kursers thumbnails skal opfylde vores retningslinjer:

  • Billedet skal være et fotografi.
  • Billedet må ikke være en collage af flere billeder.
  • Billedet må ikke indeholde grafiske elementer som ikoner, vandmærker, tekstbokse etc.

 

Skriv gode tekster

Kursussøgningens mål er at give brugerne den bedste mulighed for at finde et kursus, der matcher interesser, tid, sted m.m. Aller vigtigst for læsningen er, at teksterne er gode og beskriver kurset så præcist og læsevenligt som muligt.

Læs guiden: 8 råd til at blive fundet i søgningen

 

Både på engelsk og dansk

Kursustekster kan skrives ind både på dansk og engelsk. Hvis du udfylder de engelske tekstfelter, kommer kurset med på danishfolkhighschools.com. Dette forudsætter dog, at du også har udfyldt de engelske felter under ’Om skolen’.

Det bør desuden fremgå tydeligt i dine engelske kursusbeskrivelser, om undervisningssproget er dansk eller engelsk. Er undervisningssproget engelsk er det også vigtigt, at du tilføjer emneordet "Engelsksproget undervisning".

 

Opret kopi: Dupliker

Hvis du har flere kurser af samme type, kan du spare tid ved at duplikere dem. Systemet skaber en kopi, som navngives med 'KOPI' i enden af titlen. Herefter kan du rette kopiens informationer til og indsende kurset.

Se hvordan du opretter en kopi

 

Indsend flere kurser samlet

Har du mange kurser, kan du spare tid ved at indsende dem samlet. Under fanen 'Korte kurser' kan du i oversigten sætte flueben ved flere kurser og trykke på knappen 'Indsend samlet'.

 

Visningen af kurset

På hjemmesiden vises alle de informationer og billeder, du tilføjer til kurset, samt link til skolesiden, link til skolens egen hjemmeside og tilmeldingsside og link til en formular for bestilling af materiale for kurset. 

Dine ændringer i felterne slår igennem med det samme, når du trykker 'Opdater'. Der kan dog gå op til 6 timer før søgemaskinen opfanger ændringerne.