Skriv så du bliver fundet i søgningerne

Der er to typer af søgninger i højskolernes informationer på www.hojskolerne.dk.
En kursussøgning og en skolesøgning. De bruger samme søgemaskine og minder om hinanden i funktion. Vigtigst: skriv tekster, som beskriver skolen og kurserne med ord, der bedst dækker indholdet og som er mest sandsynlige en bruger vil skrive.

Vi har to typer søgninger i højskolernes informationer på www.hojskolerne.dk

  • Skolesøgningen - viser højskolernes sider i resultatet
  • Kursussøgning - viser kursussider i resultatet

Der er også en tredje søgning, som bruges meget lidt: Søgning i information om højskole, som er søgning i resten af det indhold, der ligger på www.hojskolerne.dk

Se vejledningerne

Skolesøgningen - vejledningen

Kursussøgning - vejledningen

 

 

De kører på samme maskine

Kursussøgningen og højskolesøgningen, minder rigtig meget om hinanden.

De bruger samme søgemaskine og minder rigtig meget om hinanden.

Brug ord der dækker indholdet

Vigtigst af alt er at skrive tekster som beskriver skolen og kurserne med de ord der bedst dækker indholdet og som er mest sandsynlige en bruger vil skrive.

Højskolebasen opdateres med det samme - søgningen hver 6. time

Søgemaskinen løber alt indhold igennem hver 6. time og tjekker for forandringer. Når du retter noget i Højskolebasen, slår det igennem med det samme, men der kan altså gå op til 6 timer før det kommer med i søgeindekset.

1 gang i døgnet genindekseres alt indhold. Det betyder at nye kurser kommer på efter et døgn. Hvorfor sker det ikke med det, spørger du måske? Den primære årsag er at søgningen vil blive langsom, hvis den skal opdateres hele tiden. Sekundært vil løsningen bliver væsentlig dyrere. Vi har vurderet, at opdatering hver 6. time er passende for den type data vi har.

Hvad er algoritmen bag?

Hvis du virkelig vil nørde er den algoritme der ligger til grund for søgningen beskrevet på Wikipedea. Du kan også læse om Cludos søgemaskine, som er den der ligger til grund for søgningen. Vi bruger ikke mashine learning og intelligent ranking, fordi det vil stille de skoler der får mange klik bedre end andre. Søgning skal stille alle højskoler lige.

undefined