Skriv så du bliver fundet i kursussøgningen

Søgningen er primært baseret på det indhold der er i kursusbeskrivelserne. Hvis I skal findes i en søgning, skal ord, der søges på, findes i jeres kursustekster.

Prøv kursussøgningen

Vi har tre søgemaskiner:

  • en der søger i højskolesider og viser skolerne i resultatet
  • en der søger i kursussiderne og viser kurser i resultatet
  • en der søger i resten af hjemmesiden informationer og kun vi sider fra resten af hojskolerne.dk i resultatet

Kursussøgningen og højskolesøgningen, minder rigtig meget om hinanden. 

Den primære forskel er at visning af søgeresultet er langt mere enkelt på skolesøgningen end på kursussøgningen. En anden forskel er at at boost af emneord kun er på kurserne, mens boost af kernefag både er på skolerne og de lange kurser. 

Her får du beskrivelse af kursussøgningen

Vi har en række værktøjer til at vurdere ords relevans i søgningen, som er specielt designet til vores system. Men husk det vigtigste er altid at skrive en god tekst rettet mod brugeren.

Når man har søgt på "rytmisk musik" forventer man også, at der står noget om rytmisk musik i den tekst, man ser i søgeresultatet og i den kursusbeskrivelse jeg klikker mig frem til fra søgningen. Og hvis jeg klikker mig hen til skolens beskrivelse, forventer man også at der står noget som er relevans i forhold til det man har søgt på.

Læs også om højskolesøgningen.

Kernefag og kursusbeskrivelserne er vigtigst 

Aller vigtigst er at kursusbeskrivelserne er søgeoptimeret. Disse parametre betyder noget for søgningen - rangeret efter hvor meget vægt de har:

Søgevægte

  • Kernefag (kun lange kurser)
  • Ord i kursusbeskrivelsen
  • Emneord

Det giver altså ekstra meget vægt, at et ord er valgt som kernefag eller emneord. Jo flere gange et ord står i brødteksten, jo mere relevant. Man booster altså et ord ved at skrive det flere gange i brødteksten. Hvis det optræder overdrevent mange gange, trækker det fra. Titlen betyder ikke så meget for søgningen. Det er vigtigere at lave en titel som er let at læse og giver et godt indtryk af hvad kurset handler om.

Hvordan fungerer vægtene

Vægtene ligger på søgeordet. Hvis jeg fx søger på "Litteratur", så får et kursus, der har 'litteratur' som kernefag og 'litteratur' i beskrivelsen meget vægt. Hvis en bruger klikker emnet 'Skriveværksted' så har de ikke særlige vægte når der er søgt på litteratur.

Sørg også for at jeres kernefag, liniefag og vigtige begreber står i brødteksten på kursusbeskrivelserne særligt på de lange kurser og link meget gerne til uddybende beskrivelser på egen hjemmeside.

Husk, at hvis I har fag, som få andre skoler har, vil I rangere højt i søgningen, hvis nogen søger specifikt efter det. Der er fx meget få skoler, der har skydning eller arkæologi, så en søgning på de ord, vil give skolen ekstra relevans. Det betyder også, at selvom et fag ikke er et emneord, så vil I kunne påvirke søgningen på ordet ved at sikre, at det står i brødteksten.

Sammensatte ord

Ord får kun vægt, når det står alene. "Radioproduktion" får fx ikke vægt i en søgning på "Radio". Vi kan oprette synonymer så søgning på 'Radio' også tager Radioproduktion med i vægtningen. Vi opretter løbende. 

Vi viser den del af kursusbeskrivelsen, som indeholder søgeordet

Ligesom Google henter vi den del af teksten, hvor brugerens søgeord står og præsenterer det i søgeresultatet som vist herunder. Har jeg fx søgt på fodbold klippes den del af teksten, hvor der står "fodbold". Teksten er renset for koder, så lister, link og andre formateringer ikke forstyrrer søgeresultatet. Søgeordet er fremhævet med blå skrift og fed.

Hvornår opdateres den og hvad er algoritmen bag

Læs mere om opdatering og algoritme

 

undefined