Emneord

Emneord tilføjes til det enkelte kursus og er et vigtigt element i søgningens motor. Emneord hjælper med at booste kurser og lader brugerne filtrerer deres søgninger.

Tilføj emneord til kurser

Når du opretter et kursus i Højskolebasen, skal du også tilføje emneord. Du kan vælge mellem 190 forskellige emneord, og du kan tilføje så mange du vil. Lange kurser vil typisk have mange emneord tilknyttet, mens kort vil have væsentligt færre.

Emneordene er inddelt i de 8 faggrupper, og I Højskolebasen kan du søge i alle emneordene, inden du tilføjer dem.

Du må kun tilføje emneord, som er dækkende for kurset, og der skal være overensstemmelse mellem de valgte emneord og kursusbeskrivelsen på jeres egen hjemmeside og i Højskolebasen.

 

Filtrering og boost

Emneordene har to funktioner.

  • Brugerne kan via filteret ”Hvad er dine interesser” benytte emneordene til at filtrere deres søgning.
  • Hvis en bruger benytter et søgeord, der er identisk med et emneord, bliver kurset boostet i søgeresultaterne.

Du skal derfor altid sikre dig, at du har fået sat de korrekte emneord på, så kurset bliver boostet og kommer med i filteringerne. Det er eksempelvis ikke særligt hensigtsmæssigt at glemme emneordet "Forberedelse til Journalisthøjskole", hvis kurset henvender sig til unge med en drøm om at blive journalist. 

Emneordene er altså en vigtig brik i søgeoptimering. Men det er stadig mindst lige så vigtigt at sørge for at kernefag, liniefag og andre vigtige begreber står i brødteksten.

Husk, at hvis højskolen har et fag, som få højskoler har, vil det rangere højt i søgningen, når nogen søger specifikt efter ordet. Der er fx meget få skoler, der har skydning eller arkæologi, så en søgning på det ord, vil give skolen ekstra relevans i søgeresultatet. Kurset eller skolen vil altid blive fundet i søgningen, hvis et søgeord står i kursusteksterne eller skolebeskrivelserne. 

Læs mere om gode tekster og søgeoptimering

 

Foreslå nye ord

Hvis du har forslag til nye ord 

Send et forslag til nyt emneord

Grundkriterierne er

  • at det skal være et ord som mindst 1 skole vil gøre til kernefag
  • at det ikke kan dækkes af et eksisterende emneord
  • at der er mindst 3 skoler der vil vælge det til kurser
  • at det ikke er for smalt - fx ikonmaleri

Eller kontakt Emil Hamer Boisen på @ehb@ffd.dk og argumenter for, hvorfor en et ord skal være et emneord.