Sådan får vi en film i kassen - Højskole Hacks

Vejledning til hvordan vi producerer Højskole Hacks.

Preproduktion

Find en lærer

Projektlederen kontakter jer. I finder en lærer der har tid og lyst og ikke mindst som I ved brænder igennem. Vi finder et emne, som vi tænker er godt til dette format. Det skal være noget vi kan konkretisere fx spark perfekt til en bold, Sådan skaber du en god fortælling eller vittighed med berettermodellen, sådan bygger du en raku ovn e. lign.

Vi finder fortællingen sammen

Vi taler om fortællingen og sammen forædler vi ord og dramaturgi. Projektlederen undersøger hvilke ord, der inden for emner er gode at bruge i forhold til søgeoptimering og i forhold til skolen profil. 

Optag en dummy

Når vi har beluttet lærer, emne og vinkel optager I en dummy film - bare med en telefon. Formålet er, at vi kan se, hvad det kræver at optage og sikrer, at vi finder et sted som egner sig til film.

Se et eksempel på demo film optaget på en telefon

Demofilm

Ingen elever under optagelse - men gerne før og efter

Erfaringen er at der ikke skal være forstyrrende elementer, når vi optager. Derfor skal det være et sted, hvor vi uforstyret kan arbejde 2-3 timer med optagelsen. Før eller efter optagelse af hacket, optager vi så vidt muligt en læringssituation, hvor læreren ses sammen med eleverne.

Produktion

Vi planlægger to optagedage ad gangen på højskoler, der ligger tæt på hinanden. Vi skal så optage to film på en dag og det betyder at så vidt det er muligt optager vi en lærer en anden skole. Det finder vi ud af, hvordan vi løser praktisk. 

Post produktion

Christian og Martin fra Immerse klipper filmen og lægger fast intro og outro på. 

Projektleder optimerer tekster og beskrivelser så Højskolen får mest mulig relevant opmærksomhed og link til relevant kanaler. Hvis skolen endnu ikke har en oplagt side på web, som man kan lande på fra filmens beskrivelse på Youtube, anbefaler vi at man skaber en sådan side. 

Den kommer til at bo på Højskolernes Youtube kanal.

Et eksempel på en færdig film - Kirsten fra Suhrs

Se den første færdige film fra Suhr Højskole