Krogerup Højskole: "The Age of BRICS dissemination project"

Formål: At fremme globale perspektiver i højskoleverdenen ved at tilbyde en undervisningspakke om BRICS landene (Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika).

Projektbeskrivelse

Projektet arbejder med at bringe den nye globale verdensorden ind i Højskolen. Ifølge Goldman Sachs vil BRIC landende i 2027 være større økonomiske faktorer i verden end de gældende økonomiske stormagter. I efteråret 2012 tog højskolelærer Garba Diallo derfor med støtte fra FFD på orlov til netop BRICS landene for at studere deres udviklingssituation og fortælle om Højskolen som uddannelsesform og ramme for global medborgerskab og dannelse.

Det er udgangspunktet for projektet, som har en række projektmål. 

Projektmål 1: At samle, bearbejde og tilgængeliggøre undervisningsmaterialet til studiekredsen The Age of the BRICS til brug på andre højskoler. Hertil udarbejdes en lærervejledning som gøre det nemt at planlægge og gennemføre de 7 studiekredse af 4-7 timers varighed på andre højskoler. Materialet bliver tilgængeligt på nettet.

Projektmål 2: Højskolelærere inviteres til et fyraftensmøde mens de deltagende elever stadig er på skolen. På fyraftensmødes præsenteres erfaringerne med The Age of the BRICS studiekredsen af både elever og lærere. Desuden vil der være oplæg fra en ekstern ekspert og flere af de internationale elever på Krogerup. Endeligt vil undervisningsmaterialet og den tilhørende lærervejledning blive præsenteret og deltagerne opfordres til selv at tilbyde studiekredsen på deres skoler. Lærere fra andre skoler får dækket deres rejseomkostninger og aftensmad.

Projektmål 3: Frem til 30/11 kan andre højskoler rekvirere Garba Diallo til at komme og holde en workshop på deres højskole i hvordan man kan gennemføre en studiekreds om BRICS landene.

Projektmål 4: Endelig arrangeres en stand på Krogerups Åben Hus den den 21. september, hvor lokalsamfundet og øvrige elever kan høre om BRICS landene præsenteret af eleverne på kurset The Age of the BRICS. 

Der blev søgt pulje a) længerevarende forløb

Formidling

Med undervisningsmaterialet og lærervejledningen, er der fokus på at formidle til lærere, hvis fokus er at formidle til eleverne. 

Bevilliget beløb: 50.000

Kontakt: Garba Diallo

Projektet er nu afluttet. Læs rapporten "The Brics Dissemination Projekt 2014-2015", produceret af Garba Diallo (PDF)