Vær med til at fortælle historier om verdens flygtninge!

Aldrig før har verden set så mange mennesker, der flygter fra deres hjem. Derfor sætter Højskolerne i 2015 fokus på flygtninge og flygtninges situation under temaet 'På flugt', og globalstory.dk inviterer alle højskoleelever til at producere historier om flygtninge til vores online magasin.

Formålet med fortællingerne er, at de bidrager til at nuancere vores viden om flygtninge: Hvem er de? Hvorfor flygter de? Hvordan flygter de? Hvad flygter de til? Hvad er deres håb for fremtiden? Fokus er på at give flygtningene rundt omkring i verden en stemme.

Krav til fortællingerne

Vi byder alle slags historier velkomne: Portrætter, reportager, korte dokumentarfilm, radiomontager, fotoserier, poesi, musik, m.m. Og brug gerne flere medier.

Fortællingerne kan produceres både i Danmark og  i udlandet. Vi vægter historier, der med den nære fortælling og det personlige møde er med til at give bedre forståelse for problemstillingerne omkring flygtningestrømmene.  

Globalstory.dk vil holde et højt kvalitetsniveau både i indhold og form. De indsendte medieproduktioner vil blive modtaget af magasinets redaktør, som i dialog med bidragsyderen (dig) vil give faglig feedback og sparring ift. at sikre produktets kvalitet.

Vi forventer, at du i arbejdet med fortællingerne har  en høj grad af etik over for de mennesker, som medvirker i din historie. Det betyder, at du sikrer dig, at de ved, hvad de går ind til, og at du sikrer dig, hvilke oplysninger om personen der kan offentliggøres.

Få din historie ud over rampen

  • Folkemødet 2015: Den 12. juni på Folkemødet på Bornholm laver Højskolerne en times liveinterviews om flygtninge i Dansk Folkeoplysnings Samråds telt. En række udvalgte historier produceret af højskoleelever vil danne rammen for arrangementet. Professionelle journalister vil lede slagets gang og invitere de deltagende bidragsydere på scenen til at fortælle om deres oplevelser.
  • CPH DOX 2015:Højskolerne samarbejder med CPH:DOX om at kvalificere unge mennesker til at producere film og fortælle historier. Udover at få publiceret din film på globalstory.dk har du derfor også mulighed for at blive udvalgt og få den vist på CPH:DOX i november 2015.

Om globalstory.dk

Globalstory.dk er et nyt onlinemagasin produceret af højskoleelever med fortællinger fra hele verden. Formålet er at give højskoleelever en platform til at deltage i den offentlige dialog og bidrage med deres historier, erfaringer og løsninger. Baseret på deres rejser ud i verden eller deres møde med verden i Danmark forfølger de tidens vigtigste spørgsmål og fortæller historier, som er med til at sætte fokus på tidens udfordringer og særligt unges svar og løsninger.