Undervisningen


Undervisningen

På alle tre skoler vil der blive undervist minimum 15 timer om ugen i dansk og/eller matematik,  i et personligt tilrettelagt forløb. Eleven vil blive afklaret ved kursusstart, og undervisningen vil foregåmed høj faglighed, i et kreativitet miljø, med trygt socialt samvær.

Formålet med kombinationen af højskoleophold og fagspecifik undervisning i dansk og matematik er at øge elevens faglighed, men også gåpåmod, selvværd og kendskab til egne og andres menneskelige egenskaber.

Der vil blive undervist i fagene af kompetente og inspirerende højskolelærere, der skaber et trygt læringsrum med høj faglighed og personlig støtte.

Øvrige fagtilbud

Ud over undervisning i dansk og matematik vil højskolerne tilbyde en bred vifte af nedenstående tilbud:

 • Kreativitet:
  Skolerne tilbyder en lang række kreative fag med dygtige undervisere, der står klar til at lære eleven det sidste nye inden for deres fag.

 • Sport:
  Højskolerne har gode faciliteter, både ude og inde, hvor eleverne kan prøve kræfter med bl.a. fodbold, basket, volley, friluftliv, adventure, fitness mfl.

 • Kultur:
  Hvad er kultur egentlig? Der vil blive set på forskellige kulturbegreber og undersøger vores egne fordomme.

 • Mindfulness:
  Undervisning i at komme helt ned i tempo og mærke kroppen og dens funktioner og finde velvære gen­nem praktiske øvelser.

 • Kreative værksteder:
  Der vil blive rig mulighed for at finde sine kreative sider frem og opleve nye eller kendte sider af sig selv med bl.a. tekstil, design, foto, ler, blyant, maling og papir.

 • Kommunikation:
  Kommunikation har stor betydning for, hvordan vi opfatter os selv og bliver opfattet af andre. Derfor vil der blive arbejdet med forskellige tilgange til dette tema også?

 • Konflikthåndtering:
  Vi har alle sammen konflikter. Vi undersøger, hvordan man kan forholde sig i konfliktsituationer, og vi øver os i forskellige redska­ber, som kan lette konflikten.

 • News:
  I faget News tager vi demokratiet og vores styreform alvorligt – det er nemlig en vigtig del af den danske højskoletradition. Vi følger med i det omkringliggende samfund. Både det lige uden for vinduerne og i et større globalt perspektiv.

På højskolen er et væsentligt supplement til undervisningen morgensamling, udflugter, spisning, vejledning og samvær med hinanden.