Skoler, der deltager i projektet

I 2018 og 2019 afholdes de Intensive Læringsforløb på henholdsvis Højskolen Snoghøj, Ungdomshøjskolen ved Ribe og Vrå Højskole.undefined

Intensivt læringsforløb på Højskolen Snoghøj 

Klar til uddannelse? Bliv det på Snoghøj

Har du en drøm om, at starte på ungdomsuddannelse efter sommerferien, men mangler de sidste faglige kvalifikationer?

Vi tilbyder 3 ugers intensiv og underholdende undervisning i dansk og matematik, samt en masse sjove, kreative fag, hvor du sammen med en lille gruppe af andre unge, vil få en masse gode oplevelser.

Efter undervisningen bliver der tid til at slappe af, spille bold, bade, kajakture, fiske, tage en tur i vores motorbåd, hygge ved bålet med snobrød, spille musik, ture ud af huset og meget mere.

Når du starter her på Snoghøj, vil du møde din vejleder, som vil hjælpe dig med at finde ud af, hvad du skal efter dit højskoleophold, samt søge ind på uddannelser m.m.

Vi optager elever fra 17,5 år.

På skolen bor du på hyggelige dobbeltværelser. Vi regnes for at være Danmarks smukkeste højskole med udsigt lige ned til Lillebælt med badebro og sauna. Vi har masser af natur omkring os, og vi har ligeledes et skønt søområde omgivet af skove. Bussen holder lige uden for døren, så det er nemt at komme til Kolding, Vejle og Odense herfra.

Om vores fag:

Dansk: Vi arbejder med mundtligt og skriftligt dansk, bøjninger og grammatik med udgangspunkt i det niveau, den enkelte elev har.

Matematik:  Vi arbejder med de 4 grundlæggende regnearter med udgangspunkt i den enkelte elevs niveau.

For både dansk og matematik vil der være en afklaring af niveau både ved opstart og afslutning.

Medborgerskab: Der arbejdes med demokrati og ansvar, grupperogfællesskaber og kommunikation med offentlige myndigheder. Med udgangspunkt i den enkelte elev tilbydes støtte til øvelser i ændret livsstil eller social adfærd.

Fysisk træning og boldspil: Vi arbejder med alt, hvad kroppen kan, hvordan vi kan bevæge den og udtrykke os med kroppen. Vi har en stor multisal, som vi også bruger til alverdens boldspil. Vi arbejder med kunstneriske processer, der også kan hjælpe og træne dig i at gå til eksamen.

E-sport: Griber dine fingre helt naturligt efter A,S,W og D-tasterne når du sætter dig ved tastaturet? Udover at have det sjovt, arbejder vi også med vores samarbejdsevner, samt med at holde hovedet koldt og at styrke fokus!

Udflugter: Vi tager på ture sammen og besøger nogle sjove, spændende steder.

Gå til Højskolen Snoghøj hjemmeside

 

undefined

Ungdomshøjskolen ved Ribe

INTENSIV LÆRING – 3 uger med brush-up på dansk og matematik

Her er et 3 ugers intensivt forløb hvor du både bliver bedre til dansk eller matematik samtidig med at du bliver klogere på dig selv. Dette er en unik mulighed for et kursus, som kombinerer et intensivt læringsforløb i dansk eller matematik med et højskoleophold.

Kurset er for dig som er mellem 16 og 19 år, og som gerne vil starte på en ungdomsuddannelse. I 18 timer om ugen vil du blive undervist i enten dansk eller matematik, og resten af tiden vil være fyldt med undervisning som gør der klogere på dig selv.

Da forløbet er individuelt tilrettelagt, så er der mulighed for kun at fokusere på dansk eller matematik, men der er også mulighed for at kombinere de to fag.

Udover undervisningen i dansk og matematik, så har du mulighed for at prøve kræfter med flere forskellige valgfag.

Vælg blandt andet:

Idræt: Vi arbejder på at overvinde de barrierer der måtte være mod det mål, du har sat dig – både de mentale, men også de fysiske barrierer i form af træning. Vi skal derfor arbejde med både krop og sind.

Kunst: Det kan være vi skal finde alternativer til pensler og lærreder ved at tage ud i naturen og finde ting, vi kan bruge. Vi skal male på sten, på jorden, med håret og med pinde, vi skal kaste med maling og bade i maling, puste maling og træde i maling.

Musik og sammenspil: Elsker du at spille musik, eller har du aldrig rørt et instrument? Lige meget hvilken baggrund du har, så kan du være med på vores sammenspilshold. Fyr den af på trommer bas eller keyboard, glem dig selv og gør det sammen med andre.

Kok og kokkerier: Som elev på Kok og kokkerier skal du tilegne dig færdigheder og viden om mad, smag, sundhed, fødevarer, madlavning og måltider. Du vil udvikle kompetencer, der gør dig i stand til at vælge og vurdere egne smags- og madvalg.

 

Udover valgfagene har vi planlagt flere spændene ture ud i området. Se blandt andet Danmarks ældste by, Ribe og Vadehavet, som er verdens største tidevandsområde.

Om aftenen vil der være forskellige spændende aktiviteter: Tillids-paint-ball,  yougurt-krig og andre klassiske lege. At være på højskole er aldrig kedeligt.

Gå til Ungdomshøjskolen ved Ribes hjemmeside

 

undefined

Vrå Højskole

Ud over undervisningen vil der være udflugter, grillaftenener, strandture, bål i haven og meget mere. På sommerhøjskolen bliver du en del af hele Vrå Højskole. Det betyder, at du skal være med til morgensamlinger, foredrag og fællesspisninger sammen med andre kursister. Du skal være indstillet på, at der er mødepligt. Du er en del af et hold, der ligesom dig selv vil videre i livet, og hvis det skal lykkes, kræver det en indsats. Underviserne vil tilrette undervisningen, så den passer til dig og dit niveau – og sammen hjælper vi dig videre med din uddannelse og din fremtid.

 • Dansk:
  Vi arbejder både med skriftlig og mundtlig dansk. Vi arbejder med retorik og kommunikation, men også med grammatik og bøjninger. Undervisningen er målrettet den enkelte elev.

 • Matematik:
  Vi arbejder både med færdighedsregning og problemregning. Vi er konkrete og har en praktisk tilgang, når vi løser opgaver. Vi tager fat på de matematiske udfordringer, du har.

 • News:
  I faget News tager vi demokratiet og vores styreform alvorligt – det er nemlig en vigtig del af den danske højskoletradition. Vi følger med i det omkringliggende samfund. Både det lige uden for vinduerne i Vrå og i et større globalt perspektiv.

 • Kreative værksteder:
  Du kan fordybe dig i foto, billedkunst, tekstil og design. Du kan lære at udtrykke dig på nye måder eller forstærke og forbedre dit eget udtryk.

 • Bevægelse:
  Vrå Højskole råder over en gymnastiksal og en boldbane, og vi har samtidig mulighed for at bruge Vrå Idrætscenters fitnesscenter. Området omkring Vrå Højskole egner sig perfekt til gå- og løbeture.

Gå til Vrå Højskoles hjemmeside