Skoler, der deltager i projektet

I 2018 afholdes de Intensive Læringsforløb på henholdsvis Egå Ungdomshøjskole, Rønde Højskole og Vrå Højskole. 
I projektets første år deltager der 3 skoler. Dette udvides i 2019 med 2 skoler, så der fra 2019 og frem deltager 5 skoler.

Intensivt læringsforløb på Egå Ungdomshøjskole

undefined

Egå Ungdomshøjskole tilbyder tre fantastiske uger sammen med fællesskab, dans, oplevelser, bålhygge, fællessang, udflugter, inspirerende undervisere og udfordringer. 

Vi vægter faglighed højt og tilrettelægger undervisningen efter elevernes behov. Du vil opleve, at du efter højskoleopholdet vil stå stærkere som menneske. Du får en sommer, du aldrig vil glemme, med gode oplevelser, nye venner og en styrket faglighed. Dansk og matematik vægtes højt på skemaet, men udover undervisningen skal du også deltage i udflugter, bålaftener og meget mere. Og du bliver en del af et højskoleliv, hvor du deltager i; fælles morgensamlinger, fællesspisning og fællesskabet med de andre unge. Højskolen har en stor hal og gode udendørs faciliteter.

 • Dansk og matematik:
  Du bliver undervist i både mundtlig og skriftlig dansk. I matematik arbejder vi med både problemregning og færdighedsregning, og vi tager fat på de udfordringer, som du måtte have. I dansk og matematik har vi kompetente og inspirerende undervisere, som tilrettelægger undervisningen efter dig og dit niveau. Vi bestræber os på at undervise for at øge din faglighed, men også dit gåpåmod, med et mål om at styrke dine faglige og menneskelige egenskaber.

 • Grøn aktivisme:
  Vi er ude så meget som mulig og diskuterer bæredygtighed og arbejder praktisk med permakultur. Vi skal plante samt skabe en skov- og sansehave, som skal fungere som eksperimentelt undervisningsrum.
   
 • Design:
  Uanset om du allerede har syet det halve af din garderobe eller aldrig har rørt nål, tråd og symaskine, kan du deltage. I designlokalet er der plads til at eksperimentere med materialer og teknikker, og der er tid til at fordybe sig og give kreativiteten frit løb.
   
 • Psykologi:
  Her bliver du klogere på, hvordan du kan håndtere udfordringer som f.eks. eksamenssituationer, konflikter, og mindset.

Gå til Egå Ungdomshøjskoles hjemmeside

undefined

Rønde Højskole

Rønde højskole er en fri, dansk, grundtvigsk skole med en studieforberedende profil. Vi vægter faglighed og dannelse højt og skaber rum for, at den enkelte afprøver og udvikler sit eget livsgrundlag i undervisningen og samværet. Højskolen ligger på Djursland og har gode facilliter - bl.a. haller, fitnessrum, musikhus, tekstil- og malerværksted, shelter og bålplads.

 • Dansk og matematik: Dansk og matematik er vægtet højt i skemaet, og du vil blive undervist i fagene af kompetente og inspirerende højskolelærere, der skaber et trygt læringsrum med høj faglighed.
  Idræt, fitness og styrke: Få gang i kroppen og et smil på læben. Uanset niveau vil du blive udfordret teknisk i idrætsfagene. Vi har mange muligheder for bevægelse ude og inde.

 • Kultur:
  Hvad er kultur egentlig, og hvordan kan vi blive klogere på vores egen og andres kulturer? Vi ser på forskellige kulturbegreber og undersøger vores egne fordomme.

 • Adventure og friluftsliv:
  Med naturen som nabo vil vi opleve sved på panden og vind i håret.

  Mindfulness:
  Vi kommer helt ned i tempo og mærker vores krop gennem øvelser. Vi afprøver forskellige teknikker, som kan være en hjælp i forskellige situationer, og som kan skabe velvære.
  Kreative værksteder: Find din kreative side frem og oplev nye eller kendte sider af dig selv med blyant, maling og papir.

  Kommunikation:
  Kommunikation er en vigtig del af livet, som kan have stor betydning for, hvordan vi opfatter os selv og bliver opfattet af andre. Hvad har betydning for god kommunikation? Vi øver teknikker og diskuterer strategier.

  Konflikthåndtering:
  Vi har alle sammen konflikter. Nogle konflikter håndterer vi godt - andre mindre godt. Vi undersøger, hvordan man kan forholde sig i konfliktsituationer, og vi øver os i forskellige redskaber, som kan lette konflikten.

Gå til Rønde Højskoles hjemmeside

undefined

Vrå Højskole

Ud over undervisningen vil der være udflugter, grillaftenener, strandture, bål i haven og meget mere. På sommerhøjskolen bliver du en del af hele Vrå Højskole. Det betyder, at du skal være med til morgensamlinger, foredrag og fællesspisninger sammen med andre kursister. Du skal være indstillet på, at der er mødepligt. Du er en del af et hold, der ligesom dig selv vil videre i livet, og hvis det skal lykkes, kræver det en indsats. Underviserne vil tilrette undervisningen, så den passer til dig og dit niveau – og sammen hjælper vi dig videre med din uddannelse og din fremtid.

 • Dansk:
  Vi arbejder både med skriftlig og mundtlig dansk. Vi arbejder med retorik og kommunikation, men også med grammatik og bøjninger. Undervisningen er målrettet den enkelte elev.

 • Matematik:
  Vi arbejder både med færdighedsregning og problemregning. Vi er konkrete og har en praktisk tilgang, når vi løser opgaver. Vi tager fat på de matematiske udfordringer, du har.

 • News:
  I faget News tager vi demokratiet og vores styreform alvorligt – det er nemlig en vigtig del af den danske højskoletradition. Vi følger med i det omkringliggende samfund. Både det lige uden for vinduerne i Vrå og i et større globalt perspektiv.

 • Kreative værksteder:
  Du kan fordybe dig i foto, billedkunst, tekstil og design. Du kan lære at udtrykke dig på nye måder eller forstærke og forbedre dit eget udtryk.

 • Bevægelse:
  Vrå Højskole råder over en gymnastiksal og en boldbane, og vi har samtidig mulighed for at bruge Vrå Idrætscenters fitnesscenter. Området omkring Vrå Højskole egner sig perfekt til gå- og løbeture.

Gå til Vrå Højskoles hjemmeside