Hvad er højskole med intensive læringsforløb?

Et intensivt læringsforløb er et tre ugers kursus med undervisning i dansk og matematik, højskolefag og fællesskab.

Fra sommeren 2018 og de kommende år, vil det være muligt at tage et 3 ugers intensivt læringsforløb på højskole, med det formål at forberede unge uden ungdomsuddannelse til en optagelsesprøve på en ungdomsuddannelse.

Hvem kan deltage?

Forløbene er målrettet unge mellem 16 og 25 år, der ikke har ungdomsuddannelse, f.eks. unge der ikke har gået i skole et stykke tid, eller ikke har 2 i dansk og/eller matematik.

Den unge skal være motiveret for at deltage i et 3 ugers højskoleforløb, have lyst til at møde nye mennesker, indgå i forpligtende fællesskaber og have lyst til at deltage i undervisningen.

Hvorfor på højskole?

På højskolen bor, spiser og overnatter deltagerne. Højskoleopholdet kombinerer faglig undervisning i dansk og matematik med almindelige højskolefag, som fortælling, værkstedsfag, bevægelse, ol. Målet med at kombinere højskoleophold med intensiv læring et at styrke deltagernes faglige niveau, og samtidig deres gå på mod, sociale og menneskelige egenskaber.

Der vil være udflugter, socialt samvær og andre spændende aktiviteter. På et Intensivt læringsforløb får kursisten både faglige udfordringer, et løft i dansk og matematik, spændende højskolefag, nye venner og en masse gode oplevelser. Det er intenst, det er hårdt arbejde og det er sjovt! Det betyder meget arbejde og lange indholdsrige dage i de 3 uger. Det er måske et kort ophold, men det kan vare hele livet!

Ved kursusstart afdækkes de individuelle faglige forudsætninger og undervisningen tilrettelægges derefter.

Hvor foregår det?

I 2019 kan de unge deltage i Intensive Læringsforløb på tre forskellige højskoler – Højskolen Snoghøj, Vrå Højskole og Ungdomshøjskolen ved Ribe. Alle skolerne har fokus på dansk og matematik samt særlige højskolefag og højskolesamvær. Der vil på alle tre skoler blive tilbudt minimum 15 timers undervisning i dansk og matematik. Du kan læse mere om de tre skoler og fagene. : Link til brochuren med beskrivelse af skolerne.

Pris

Kurset er støttet af satspuljemidler og deltagerprisen er derfor 4.500 kr. I særlige tilfælde kan der søges om nedsættelse af deltager betalingen. Kontakt den ønskede skole for nærmere info.

Hvordan ansøger man? 

For at blive optaget på kurset skal den unge, evt. i samarbejde med vejleder /sagsbehandler, skrive en motiveret ansøgning.

Se ansøgningsformular her på siden