Skoler, der deltager i projektet

I 2021 afholdes Intensive læringsforløb på henholdsvis Brande Højskole, Højskolen Snoghøj, Nordfyns Højskole, Ungdomshøjskolen ved Ribe og Vrå Højskole.

Brande Højskole 

Intensivt læringsforløb som gør dig klar til ungdomsuddannelse eller arbejdsmarkedet – til livet og fremtiden.

Du får venner for livet. Du går i skole om dagen og lærer dansk og matematik på en helt ny måde, som du aldrig har prøvet det før. Du har en masse spændende valgfag. Du har fri om aftenen og er sammen med dine venner. Du bor på eneværelse eller dobbeltværelse. Du finder ro og tryghed i hverdagen. Du bliver en helt ny person, der får mod på livet og fremtiden.

Udover den faste ramme, som udgøres af hverdagen med alle de spændende fag, har vi spændende temadage. Du kommer på udflugter, på studietur til udlandet, til koncerter, du hører foredrag, kommer i Djurs Sommerland eller DGI-huset og meget mere. På Brande Højskole kombineres den intensive læring med alle mulige spændende aktiviteter og oplevelser.

Dansk
Grundstammen er dit danskhold. Du får en fast dansklærer. Dit danskhold består af 8-10 andre elever. Derfor er der god tid til alle. Måske er du ordblind, måske har du en diagnose, eller måske har du haft det svært i folkeskolen; faglig, personlig eller socialt. På dit danskhold tages der hånd om det hele. Du har 6 dansktimer om ugen. Du lærer en masse nyt spændende danskfagligt, og du oplever at få den hjælp og tryghed, der er forudsætningen for at du kan udvikle dig.
Du kommer på et danskhold, der matcher præcist dit niveau. Brande Højskole rummer alle; lige fra dig, der ikke kan læse eller stave – til dig, der vil tage eksamen i dansk på G- eller D-niveau (9. eller 10. klasses niveau). Vi samarbejder med VUC Aarhus, som afvikler eksamen, men du undervises af engagerede og erfarne lærere på højskolen, som guider dig sikkert igennem processen.

Matematik
Måske har du svært ved plus og minus. Måske kan du det hele, men mangler bare lige din 9. klasse i matematik. Uanset dit niveau vil du opleve, at matematik er sjovt, udfordrende og helt ufarligt. Vi starter, der hvor du er. Ligesom i dansk kommer du på et lille hold, der passer til dit niveau. Og ligesom i dansk kan du tage din eksamen på G-niveau (9. klasse) i matematik.

Job og afklaring
Du får undervisning i, hvilke uddannelser og job, der findes. Du lærer alt om CV, jobsøgning og jobsamtaler. Du kommer på en workshop og prøver kræfter med et bestemt område (f.eks. køkken, tømrer, SOSU eller pædagog). Vi tager på virksomhedsbesøg, og vi får besøg af folk udefra (f.eks. håndværkere, pædagoger og lokale erhvervsdrivende), som fortæller om deres jobs, og om hvad der kræves i deres branche. Du bliver afklaret i forhold til, hvad du kan og vil i fremtiden. Og vi hjælper dig med at kontakte uddannelsesstedet og melde dig til, hvis du beslutter dig for det.

Valgfag
I valgfagene prøver du kræfter med lige præcis det, der interesserer dig! Musik, kunst, teater, film, medie, filosofi, idræt, crossfit, IT, dans, samfundsfag, engelsk og historie er eksempler på valgfag, du kan vælge og dykke ned i sammen med dine engagerede lærere og kammerater.

Sammenlagt udgøres det intensive læringsforløb af kombinationen af det store fokus på grundfagene dansk og matematik samt den erhvervsrettede undervisning og alle de spændende valgfag. Vi er der for dig, hjælper dig og guider dig igennem, sådan at du kan træffe den rigtige beslutning for din fremtid.

Gå til Brande Højskole hjemmeside

Højskolen Snoghøj

23 uger med intensivt dansk og matematik

Klar til uddannelse? Bliv det på Snoghøj!

Er du i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge? Måske er du droppet ud af din uddannelse? Eller er dine karakter fra 9. klasse ikke helt tilstrækkelige til at komme på lige netop den uddannelse, du drømmer om? Så brug disse intensive uger på at blive bedre i dine fag, og bedre til at være dig selv.

Vi tilbyder 23 ugers intensiv og underholdende undervisning i dansk og matematik, samt en masse sjove, kreative fag, hvor du sammen med en lille gruppe af andre unge (typisk 8-10 stykker), vil lære for livet.

Efter undervisningen bliver der tid til at slappe af, spille bold, bade, sejle kajak, fiske, tage en tur i vores motorbåd, hygge ved bålet med snobrød, spille musik, ture ud af huset og meget mere.

Når du starter her på Snoghøj, vil du møde din vejleder, som vil hjælpe dig med at finde ud af, hvad du skal efter dit højskoleophold, søge ind på uddannelser m.m.

Vi optager elever fra 17,5 år. Er du under 18, så klik her

På skolen bor du på hyggelige dobbeltværelser. Vi regnes for at være Danmarks smukkeste højskole med udsigt lige ned til Lillebælt med badebro og sauna. Vi har masser af natur omkring os, og et skønt søområde omgivet af skove. Bussen holder lige uden for døren, så det er nemt at komme til Kolding, Vejle og Odense herfra.

Om udvalgte fag:

Dansk: Vi arbejder med mundtlig og skriftlig dansk, bøjninger og grammatik med udgangspunkt i det niveau, den enkelte elev har. Måske er du ordblind eller har dansk som 2. sprog?

Matematik: Vi arbejder med de grundlæggende emner som talforståelse, regnearter, brøker, procent og geometri med udgangspunkt i den enkelte elevs faglige niveau.

For både dansk og matematik vil der være en afklaring af niveau både ved opstart og afslutning. Forløbet bliver tilpasset dine målsætninger og ønsker – uanset niveau.

Meta: Dette fag lærer den studerende at reflektere over sin egen læring og udvikle nye læringsmål. Man lærer her at indrage almene filosofiske og teoretiske forståelser, der kan inspirere til personlig udvikling. Man lærer også at sætte ord på sine egne karakteregenskaber, og hvordan disse påvirker ens faglige (kunsteriske) målsætninger.

Morgentræning: Vi har morgentræning hver morgen og man kan vælge mellem dans, walk’n talk, vinterbadning & sauna og yoga. Der lægges vægt på at få en god start på dagen

Gå til Højskolen Snoghøj hjemmeside

Nordfyns Højskole

Intensiv læring

Vil du blive klar til en ungdomsuddannelse? Så prøv Nordfyns Højskole!!

Er du i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge? Vil du gøre dig klar til at tage 9. klasses eksamen? Eller er dine karakter fra 9. klasse ikke helt gode nok til at komme på netop den uddannelse, du drømmer om? Så brug et ophold på Nordfyns Højskole til at blive bedre.

Vi tilbyder intensiv og inspirerende undervisning i dansk og matematik, samt en masse sjove, kreative- og bevægelses- fag, hvor du sammen med en gruppe af andre unge, vil få en masse gode oplevelser.

Efter undervisningen bliver der tid til at gå i fitness, svømme, spille beach-volley eller hygge i skolens cafe, lave smykker eller træne de grønne fingre i skolens øko-have.

Vejleder

Når du starter her på Nordfyns Højskole, vil du møde din vejleder, som vil hjælpe dig med at finde ud af, hvad du skal efter dit højskoleophold, søge ind på uddannelser m.m.

Mangfoldighed

Vi optager elever fra 17,5 år På skolen bor du på hyggelige dobbeltværelser. Vi regnes for at være Danmarks mest farverige og mangfoldige højskole med elever fra hele verden. Vi har masser af natur omkring os, og et skønt hav-område tæt på højskolen.

Dine fag

Dansk: Vi arbejder med mundtlig og skriftlig dansk, bøjninger og grammatik med udgangspunkt i det niveau, den enkelte elev har.

Matematik: Vi arbejder med de grundlæggende emner som talforståelse, regnearter, brøker, procent og geometri med udgangspunkt i den enkelte elevs niveau.

For både dansk og matematik vil der være en afklaring af niveau både ved opstart og afslutning.

Dansk og matematik vil udgøre dit B-fag, hvilket er 7 timer om ugen, derudover skal du også vælge et A-fag og valgfag, så du på den måde selv sammensætter dit skema.

A-faget kunne for eksempel være LivsKompas der er et fag, hvor man har tid til at stoppe op og finde ud, hvad du skal i fremtiden og hvad der er vigtigt for dig.

Valgfag vælger du når du starter på Nordfyns Højskole. Vores valgfag er alt ligefra svømning, cykling og forskellige sport, over til håndarbejde, smykkeværksted, madlavning og havearbejde.

Det vigtigste er, at du selv er med til at vælge, hvordan din højskoleoplevelse skal formes og at du får en fantastisk oplevelse.

Hos os er mulighederne mange.

3 ugers forløb: https://nordfyns.nu/korte-kurser/natur-oekohave-fortryllelse/

19 ugers forløb: https://nordfyns.nu/fag/intensiv-laering/

undefined

Ungdomshøjskolen ved Ribe

INTENSIV LÆRING – Højskoleforløb med dansk og matematik

Her er et langt intensivt højskole forløb hvor du både bliver bedre til dansk eller matematik samtidig med at du bliver klogere på dig selv. Dette er en unik mulighed for et kursus, som kombinerer et intensivt læringsforløb i dansk eller matematik med et højskoleophold.

Kurset er for dig som er mellem 16 og 19 år, og som gerne vil starte på en ungdomsuddannelse. Du vil blive undervist i enten dansk eller matematik, og resten af tiden vil være fyldt med undervisning som gør der klogere på dig selv.

Da forløbet er individuelt tilrettelagt, så er der mulighed for kun at fokusere på dansk eller matematik, men der er også mulighed for at kombinere de to fag.

Udover undervisningen i dansk og matematik, så har du mulighed for at prøve kræfter med flere forskellige valgfag.

Vælg blandt andet:

Idræt: Vi arbejder på at overvinde de barrierer der måtte være mod det mål, du har sat dig – både de mentale, men også de fysiske barrierer i form af træning. Vi skal derfor arbejde med både krop og sind.

Kunst: Det kan være vi skal finde alternativer til pensler og lærreder ved at tage ud i naturen og finde ting, vi kan bruge. Vi skal male på sten, på jorden, med håret og med pinde, vi skal kaste med maling og bade i maling, puste maling og træde i maling.

Musik og sammenspil: Elsker du at spille musik, eller har du aldrig rørt et instrument? Lige meget hvilken baggrund du har, så kan du være med på vores sammenspilshold. Fyr den af på trommer bas eller keyboard, glem dig selv og gør det sammen med andre.

Kok og kokkerier: Som elev på Kok og kokkerier skal du tilegne dig færdigheder og viden om mad, smag, sundhed, fødevarer, madlavning og måltider. Du vil udvikle kompetencer, der gør dig i stand til at vælge og vurdere egne smags- og madvalg.

Udover valgfagene har vi planlagt flere spændene ture ud i området. Se blandt andet Danmarks ældste by, Ribe og Vadehavet, som er verdens største tidevandsområde.

Om aftenen vil der være forskellige spændende aktiviteter: Tillids-paint-ball,  yougurt-krig og andre klassiske lege. At være på højskole er aldrig kedeligt.

Gå til Ungdomshøjskolen ved Ribes hjemmeside

undefined

Vrå Højskole

Ud over undervisningen vil der være udflugter, grillaftenener, strandture, bål i haven og meget mere. På sommerhøjskolen bliver du en del af hele Vrå Højskole. Det betyder, at du skal være med til morgensamlinger, foredrag og fællesspisninger sammen med andre kursister. Du skal være indstillet på, at der er mødepligt. Du er en del af et hold, der ligesom dig selv vil videre i livet, og hvis det skal lykkes, kræver det en indsats. Underviserne vil tilrette undervisningen, så den passer til dig og dit niveau – og sammen hjælper vi dig videre med din uddannelse og din fremtid.

 • Dansk:
  Vi arbejder både med skriftlig og mundtlig dansk. Vi arbejder med retorik og kommunikation, men også med grammatik og bøjninger. Undervisningen er målrettet den enkelte elev.

 • Matematik:
  Vi arbejder både med færdighedsregning og problemregning. Vi er konkrete og har en praktisk tilgang, når vi løser opgaver. Vi tager fat på de matematiske udfordringer, du har.

 • News:
  I faget News tager vi demokratiet og vores styreform alvorligt – det er nemlig en vigtig del af den danske højskoletradition. Vi følger med i det omkringliggende samfund. Både det lige uden for vinduerne i Vrå og i et større globalt perspektiv.

 • Kreative værksteder:
  Du kan fordybe dig i foto, billedkunst, tekstil og design. Du kan lære at udtrykke dig på nye måder eller forstærke og forbedre dit eget udtryk.

 • Bevægelse:
  Vrå Højskole råder over en gymnastiksal og en boldbane, og vi har samtidig mulighed for at bruge Vrå Idrætscenters fitnesscenter. Området omkring Vrå Højskole egner sig perfekt til gå- og løbeture.

Gå til Vrå Højskoles hjemmeside