PRIDE

Højskolerne har i de seneste år været med i Copenhagen Pride for at fejre mangfoldigheden og vise at højskolerne er med i kampen for lige rettigheder for alle, uanset køn, identitet og seksualitet.

Mangfoldighed ikke bare én dag, men hver dag

Højskolerne arbejder dagligt for at sikre mangfoldighed og repræsentation, og ved deltagelsen på Priden viser vi, at på højskolerne er døren altid åben for alle!

Når Højskolerne deltager i priden, er det blandt andet for at markere retten til at være den, man er. Ikke bare én dag om året, men hver dag. Til Priden samler vi nuværende og tidligere højskoleelever og ansatte til en festdag for en mærkedag for højskolebevægelsen.

"På Priden møder vi hinanden, som vi er, og det er vigtigt, at det er for dem, der måske er homoseksuelle eller føler behov for kærlighed og tolerance for andre. Men det er også vigtigt, at os, der skal give den tolerance, accept og kærlighed, er til stede og med til at fejre retten til at være lige præcis dén, man er,"

Lisbeth Trinskjær, formand i FFD.

Sådan kan din højskole deltage

  1. Deltag som kulturpartner under Pride – bidrag fx til Pride Parade eller med musik, fællessang, debatter, kunstinstallationer, møbler/events til flere centrale pladser i København eller Aarhus.
  2. Højskolekursus før/under/efter - Det kan fx både være familiekurser og kurser på engelsk for voksne fra hele verden.
  3. Højskolen som overnatningssted før/under/efter – ikke som kursus, men udlejning, evt. m. halvpension og transportkoordinering. 

Hvorfor deltage?

  • Vær med til at markere retten til at være den, man er. 
  • Benyt lejlighed til at sætte mangfoldighed på skemaet, så din højskole er med til at vise vejen. Søg evt. mangfoldighedspuljen til indhold eller ramme for kurser før/under/efter Pride i august. 
  • Højskolen kan bidrage med at mobilisere elever (nuværende og tidligere), der deltager til events og paraden.

Hent onepager om Højskolerne og WorldPride 2021

Højskoleambassadører skabte ideen - og medvirker stadig

Højskolerne har deltaget i PRIDE Parade Copenhagen siden 2017 efter frivillige tidligere højskoleelever fra Ubberup Højskole tog initiativet. I dag er tidligere højskoleelever stadig en stor drivkraft bag højskolernes tilstedeværelse i Priden gennem Højskolernes Ambassadørnetværk.

Læs mere om Højskolermes Ambassadørnetværk

Helle Skovmose
Udviklingskonsulent
Udvikling

Mangfoldighed, samvær og seksuel dannelse