Struer Højskole

Fag Tematimer Studieture Biodiversitet Byggeri Madspild Affaldssortering Rengøring Bæredygtighedspolitik Arrangementer Efteruddannelse Indkøb Organisk affald Økologimærke

På Struer Højskole er bæredygtighed en inkorporeret del af undervisningen. Her sættes det bæredygtige liv på dagsorden og begrebet diskuteres. Der arbejdes hovedsageligt med bæredygtighed i praksis, f.eks. når der sættes fokus på klimavenlig mad og -spild i maduniverset, eller når det kreative værksted gør op med ”smid ud kulturen”.

Fag

Størstedelen af vores fag har inkorporeret bæredygtighed. I nogle fag arbejder vi med bæredygtighed i praksis, mens andre har et mere teoretisk fokus. 

Studieture

Vi har truffet en beslutning om, at vores udflugter kun foregår i nærområdet. Vi går til de steder, hvor der et muligt, og kører ellers i fyldte busser eller biler. 

Økologimærke

Vores køkken har bronze i det økologiske spisemærke 

Byggeri

Vi prøver så vidt muligt at genbruge vores byggematerialer. Hvis vi ikke kan gøre brug af dem, giver vi dem gerne videre til andre, som kan få glæde af dem. Ved ombygning og nybygning, ser vi gerne at arkitekterne har indtænkt bæredygtighed i projektet. Ved indkøb af nye maskiner og materialer undersøger vi altid, om der er mulighed for at handle brugt.

Biodiversitet

Struer Højskole har afsat et ”bi-venligt” område med fri natur. Herudover har vi mange frugt- og bærplanter på skolens grund. 

Organisk affald

Vores organiske affald bliver afhentet af DAKA ReFood og bliver kørt på biogasanlæg. Vi er i den forbindelse blevet REFOOD certificeret, grundet vores indsats mod madspild og for genanvendelse. Vi har herudover valgt at genanvende vores kaffegrums, som gødning i vores højbede og drivhus.

Madspild

Vi arbejder med at mindske madspildet på Struer Højskole. Det gør vi blandt andet ved sortere vores madaffald fra restaffaldet, så mængden bliver synliggjort for vores elever og personale. Vi tydeliggør det også ved at bruge små tallerkner og inddrage eleverne i madlavningen, så de får en god forståelse af sæsonråvarer, tilberedning og mængder.