Skals - Højskolen for Design og Håndarbejde

Fag Tematimer Biodiversitet Indkøb Økologimærke Madspild Affaldssortering Rengøring Bæredygtighedspolitik

På Højskolen for Design og Håndarbejde indrages den omkringliggende natur ofte direkte i kreationerne. Lokale planter bruges til farvning. Blade og naturfotos bruges direkte eller som inspiration til prints på tekstiler.

Fag

Højskolen tilbyder bl.a. fagene Plantefarvning og Redesign på vores 5 mdr. kurser, ugekurser og emnedage. I Redesign syes presenninger, kasseret tøj og boligtekstiler til nye fine personlige ting.

Tematimer

Hver uge inviteres gæster, der ofte holder forelæsninger om emnerne. F.eks. ”Farver og bæredygtige materialer” v/Maria Viftrup ”Mode og bæredygtighed” v/Susanne Guldager og ”Re-design og bæredygtighed i en designvirksomhed” v/Liselotte Hornstrup.

Biodiversitet

Skolen har afsat et areal til uberørt natur. Her ønsker vi at så og plante og opsætte bistader, så det er til gavn for miljøet. Hele arealet skal udover at gavne miljøet bruges som inspiration i undervisningen ligesom en del af planterne skal kunne bruges til faget plantefarvning.

Indkøb

Skolens pedeller er meget dygtige til at reparere maskiner, redskaber, bygninger og genbruge materialer. Generelt smider vi sjældent noget ud, alt personale har overordnet en bæredygtig tankegang og er rigtig gode til genbruge og give brugte ting nyt liv. Alle pærer er udskiftet til led-pærer – alle elever/kursister bliver ved kursusstart skriftligt opfordret til at spare på lys, vand og varme.

Økologimærke

Skolens køkken har det økologiske sølvmærke. En meget stor del af kosten er vegetarmad.