Brandbjerg Højskole

Fag Tematimer Elevbåret udvalg Byggeri Biodiversitet Indkøb Økologimærke Madspild Affaldssortering Lokale fødevarer Rengøring Bæredygtighedspolitik Værdigrundlag Arrangementer Efteruddannelse

På Brandbjerg Højskole er rejseformen på næsten alle studieture med bus eller offentlig transport. Bortset fra en enkelt tilvalgsrejse til Costa Rica eller Sydafrika. Her er fokuset for rejserne tilgengæld bæredygtig. Og dermed også på kompensation for udledt co2 på rejsen.

Fag

Brandbjerg har et helt fagmiljø med 15 forskellige fag dedikeret til bæredygtighed og arbejder på tværs af alle de 8 fagmiljøer og i fællesfagene med bæredygtig dannelse.

Tematimer

I fællesfag og morgensamlinger er bæredygtighed fast inventar på ugentlig basis.

Økologimærke

Højskolen har sølvmærke i økologi og ligger ret konstant på 70% økologi.

Organisk affald

Vi arbejder både med egen kompost til køkkenhaven og sender resten af det organiske affald til biogasanlæg.

Madspild

Vi arbejder meget med at mindske såvel madspild som kødfordbrug og bruger blandt andet små tallerkner, laver opskrifter på genanvendelse af mad og tydeliggør på mange måder dette fokus.

Lokale fødevare

Vi har stort fokus på lokal fødevarer og samarbejder bl.a. i større omfang med flere lokale landmænd om levering af økologiske varer.

Efteruddannelse

Vi uddanner i særlig grad vores køkkenpersonale på området, ligesom vores lærere i bæredygtighedsfaget uddannes i permakultur.