Ryslinge Højskole: ”Levende ord - Samtaler med bevægelse” (Pulje A)

Ryslinge højskole vil udvikle et fortroligt samtalerum, hvor unge med ”ondt i livet” kan dele deres historier og oplevelser, for at støtte hinanden i deres højskole liv og videre i livet.

Formål

Projektet vil skabe et nyt og frivilligt samtaleforum på vores højskoleforløb - Hvor unge med "ondt-i-livet" kan dele deres tanker med andre. Dette sker i et forpligtende fællesskab med tavshedspligt, hvor de unge i dialog kan skabe fælles bevægelse væk fra de tanker og oplevelser som smerter. Èn af vores højskolelærere uddannes og klædes på med gode erfaringer, til at facilitere denne løbende proces på opholdet.

Projektbeskrivelse

  1. Undersøge, udvikle og realisere disse samtale rum for sårbare unge på vores efterårshold 2019: Vil de kunne skabe bevægelse, fællesskab og motivation for disse unge? Vil det skabe en mere gennemsigtig metode, som også skaber forståelse hos de andre elever på skolen?

  2. Viden og erfaringer fra virkeligheden: Vi vil i dialog med andre højskoler og fagfolk

  3. Et værktøj/metode vi kan gentage og forfine: Vi har en praksis på højskolen som hedder "at give udfordringer ben at gå på", som handler om at være idérig og konstruktiv selvom det er svært. Denne praksis vil vi gerne, løbende med erfaringerne fra dette projekt, gøre til et nedskrevet værktøj/metode, som kan deles, gentages og forfines.

Formidling

Til slut vil der blive lavet en evaluering og med erfaringer med projektet. Dette vil give os muligheden for at skabe et nedskrevet værktøj, der kan deles, gentages og forfines.

Bevilliget beløb: 57.800 kr.

Kontakt: Jeppe Sand; jeppe@ryslinge-hojskole.dk