Struer Højskole: ”Struer Højskole Leave no one behind 2”

Struer Højskole ønsker at fremme lysten, evnen og viljen til en mere bæredygtig livsstil, blandt Struer lokalbefolkning.

Formål:

Det primære formål er at fremme lysten, evnen og viljen til en mere bæredygtig livsstil, blandt Struer lokalbefolkning. Det sekundære formål er at bringe bæredygtighedsinteresserede aktører sammen i nye samarbejder. Disse samarbejder skal sammen med Struer Højskole skabe aktiv deltagelse, oplevelser og viden indenfor bæredygtighed. 

Projektbeskrivelse:

Vi vil deltage på Sans 2022. Et arrangement som byder på sanseudforskende kulturoplevelser på havnen i Struer. Her sættes fokus på råvarer, madkultur og nye trends i hyggelige boder med trendy spiseoplevelser produceret i Vestjylland. Temaet for 2022 er ”På forkant”. Vi deltager på områderne ”Det grønne hjørne – fokus på grøn mad” og ”Think twice – spis og drik med god samvittighed”
Senere på efteråret vil vi afholde en åben højskoleaften med temaet ”Hvor bæredygtige skal vi være i Struer kommune?”. Her vil en oplægsholder sætte fokus på bæredygtighed i Vestjylland og lokale politikere vil sammen med højskolens elever og byens borgere debattere emnet.
Vi har indgået et samarbejde med Struer Lydens by, som står bag Sans 2022, og har god kontakt til lokale politikere som ønsker at deltage i en højskoleaften hos os. I uge 40 vil højskolens dagligdag bære præg af projekters fokus på bæredygtighed. Bæredygtighedstemaet vil derfor blive tænkt ind i fagene, i det omfang det giver mening for undervisningen. 

Formidling:

Udover evalueringsrapporten til FFD, vil vi dokumentere at arrangementerne er blevet gennemført med billeder og opslag på sociale medier.

Bevilliget beløb: 35.963 kr.

Kontakt: Anika Karlsen Thor  anika@struerhojskole.dk