Struer Højskole “Leave no one behind 2”

Struer Højskole vil med projektet gøre bæredygtighed mere håndgribeligt, samt skabe dialog og motivation for en bæredygtig livsstil, for lokalområdets beboere.

Formål

At afholde et Klima Møde på Struer Højskole i uge 46 – 2022. Her åbner vi højskolen op og laver forskellige arrangementer og aktiviteter i samarbejde med DK-2020 i Struer kommune. Vores aktiviteter vil være involverende og debatskabende og vil gøre bæredygtighed mere jordnært.

Projektbeskrivelse

Vi sylter med Mormor - Mandag klokken 15-17
Kom og sylt efterårets grøntsager i højskolens køkken. Tag dit barn eller barnebarn med. Du få din egen syltede grøntsager med hjem.

Limfjordshaver - Mandag klokken 19-21
(Esben fra Grobund) fortæller om Limfjordshaver

Mad og klima  - Tirsdag klokken 9-10.30
Stigende priser på madvarer, har fået mange til at stoppe op og tænke anderledes om vores indkøb. Vi taler om økonomi, madspild og klimaaftryk. Tiden er kommet til at gentænke den mad vi spiser. Anika Karlsen Thor, højskolelærer og kogebogsforfatter giver gode ideer til en nye måder at leve sund, lækkert og bæredygtigt.

Kreativt værksted og upcycling - Tirsdag klokken 19-21
En aften i bæredygtighedens tegn, hvor vi dyrker kreativitetens tankegang og arbejder med upcycling. Vi omdanner en brugt ting til noget nyt og brugbart.
Højskolen åbner vores kreative lokale op og her kan du prøve at upcycle din helt egen ting.
Fællesspisning - Onsdag klokken 12-13
Vi byder Plan og Miljø i Struer kommune på en klimavenlig frokost i spisesalen

Kan vindmøller gøre det? - Onsdag klokken 13.30-15
Oplæg ved Lars Steen Hansen, DK2020 i Struer kommune. Her skal vi tale om vores store udfordring med at få strøm fra vedvarende energikilder. Hvor står vi i dag og hvordan komme vi i 2050-mål.
Prøv en el-cykel eller bil
Onsdag klokken 15-17

Klima Mødet - Torsdag klokken 19-21
Oplæg omkring vores klima og de udfordringer vi står med i Vestjylland.
Kaffe og kage
Lokale politikere får plads i lænestolen og får en snak med Jeanette Svendsen omkring klima og bæredygtighed. Snakken bliver zoomet ind på, hvordan vi i Struer kan nå de klimamål, vi har bundet os op på.

Formidling

Udover evalueringsrapporten til FFD, vil vi dokumentere at arrangementerne er blevet gennemført med billeder og opslag på sociale medier.

Bevilliget beløb: 30.521 kr.

Kontakt: Anika Karlsen Thor: anika@struerhojskole.dk