Brenderup Højskole: Byg dit eget tinyhouse

Gennem 8 weekender, tilbyder Brenderup Højskole et kursus i at bygge sit eget tiny house. På hvert kursus bliver afholdt offentlige debataftener om temaer indenfor bæredygtig levevis.

Formål:

At oprette en kursusrække indenfor bæredygtigt byggeri, hvor deltagerne får teoretisk og praktisk viden om at bygge et offgrid tinyhouse og samtidig skabe viden og debat om anderledes måder at bo og leve på.

Projektbeskrivelse:

Vi vil gerne facilitere et kursus som hedder “Lær at bygge dit eget offgrid tinyhouse”.

Her vil man lære alle discipliner indenfor det at bygge et tinyhouse. Vi starter med al papirarbejdet og design. Derefter går vi i gang med at bygge et lille hus. Til slut viser vi løsninger ift. vand, spildevand, varme, etc.

Vi vil have de bedste og mest praktiske løsninger af de bedste fagfolk indenfor de forskellige discipliner.

Ved at lave en kursusrække, der henvender sig til en gruppe af mennesker, som har en drøm, men mangler vigtig viden, håber vi at skabe et nyt fællesskab som kan inspirere hinanden .

Vi vil lave en kursusrække på 8 weekend kurser i bæredygtigt byggeri og levevis og give lokalbefolkningen adgang til de foredrag, som afholdes i forbindelse med kurset, ligesom at vi gerne vil streame dem online.

Når man har været gennem dette kursus, vil man være i stand til at gå i gang og kunne klare det meste selv og med rette kalde sig selvbygger.

Formidling:

Der vil blive lavet video og billeder gennem hele forløbet. Der vil også blive foretaget en videns indsamling til videre brug for en evt. lignende kursusrække næste år. Deltagerne vil sprede den viden de får som ringe i søen. Lokalbefolkningen kommer til at få en højere bevidsthed omkring bæredygtigt byggeri og den nye bæredygtige bydel Grobund Brenderup.

Bevilliget beløb: 85.000 kr.

Kontakt: Ole Dedenrothkontor@brenderuphojskole.dk