Ubberup Højskole: Folkeoplysning helt ude i butikken

Et nytænkende samarbejde mellem højskolen og en kommerciel virksomhed. Folkeoplysning helt ud i butikken.

Formål:

Ubberup Højskole har i mange år, med stor succes, anvendt supermarkeder som læringsrum for højskolens elever. Vi ønsker at bringe folkeoplysningen helt ud i den almindelige dagligdag hos borgerne. På den baggrund har vi skabt kontakt til Føtex Kalundborg, for at udvikle et bæredygtigt sundhedsfremmende samarbejde. Et nytænkende samarbejde mellem en højskole og en kommerciel virksomhed.

Projektbeskrivelse:

Vi vil vise de kommercielle virksomheder, at det godt kan betale sige, at tænke anderledes i forhold til fx spacing og udvalget af bestemte varegrupper. Det set i forhold både til deres indtjening og branding.

I samarbejde med Føtex Kalundborg vil vi udvikle guidede indkøbsture, måltidskasser og andet "to go" tilbud. Den guidede indkøbstur hjælper kunden i indkøbssituationen således at kunden kan få informationer om fx mærkningsordninger, det sundere alternativ eller hjælp til at forstår varedeklarationer.
Måltidskassen skal være et let tilgængeligt redskab til at spise sundt i en travl hverdag og er baseret på Ubberup højskoles måltidsprincipper, opskrifter og sundhedsopfattelse. Som noget helt nyt i Danmark er kassen baseret på kalorieantal og tallerkenmodellen.

Ubberup Højskole uddanner de personer som skal varetag oplysningsfunktionen i supermarkedet. Her påtænkes at bruge personale fra Føtex, nuværende eller tidligere elever fra Ubberup højskole.
Målet er at projektet på sigt bliver bæredygtigt.

Formidling:

Spørgeskema og interviews med kunder. Evaluering med Føtex Kalundborg. Afrapportering til FFD.

Bevilliget beløb:           47.430 kr.     

Kontakt:                          Lisbeth Trinskjær                  lisbeth@ubberup.dk

 

Læs evalueringen her