Struer Højskole: Højskoleruten – Livstilshøjskolen – Struer Højskole.

Struer Højskole og Livstilshøjskolen vil udbygge ”Højskoleruten”, med en turguide med kulturelle anvisninger, naturoplevelser og folkeoplysende elementer.

Formål:

Det primære formål er at fremme lysten til at bevæge sig i naturen og formidle områderne Struer by, Limfjorden og Gudum igennem naturoplevelser og fortællinger. Det sekundære formål er at bringe de to højskoler sammen og skabe synlighed omkring højskolerne.

Projektbeskrivelse:

Det konkrete projektmål er en vandrerute med folkeoplysende stops undervejs. Ruten skal gå fra Struer Højskole til Livsstilshøjskolen i Gudum via Struer by, Bremdal strand, Humlum fiskerleje, Toftum bjerge, Jeppes led og Å mølle.

Der bliver mellem 5-10 folkeoplysende stops på ruten, som primært bliver lydfortællinger.

I samarbejde med Geopark Vestjylland udarbejdes der foldere med rutebeskrivelse og højskoleruten får adgang til Geopark Vestjyllands app, som viser ruten og giver adgang til de levende fortællinger ved de oplysende stops.

Ruten indvies sammen med lokalbefolkningerne omkring højskolerne. Vi forventer, at højskoleruten vil give lokalbefolkning, turister og elever gode oplevelser i naturen og skabe nysgerrige tanker omkring vores område.

Formidling:

Projektet er et formidlingsprojekt i sig selv, men udover det laver vi en evalueringsrapporten til FFD, og vi vil dokumentere at arrangementerne er blevet gennemført med billeder og filmklip. Derudover vil vi tage henvendelse til lokalpressen på indvielse dagen.

Bevilliget beløb: 50.295 kr.

Kontakt: Anika Karlsen Thor 

anika@struerhojskole.dk