Løgum Kloster Højskole: Hvor går grænsen?

Løgumkloster Højskole vil styrke unges lokale sammenhold ved at finde fællesnævnere mellem forskellige grupper af unge i lokalområdet.

Formål:

At lave et weekendkursus der centrerer sig om spørgsmål som; hvad betyder det at være ung i Løgumkloster? Hvad er forskellen på at være ung på landet og i byen? Nord og syd for den dansk/tyske grænse? I Danmark og i Mellemøsten og Nordafrika? Hvad er grænser, og hvad er mine personlige grænser?

Projektbeskrivelse:

Forberedelse af kursus weekenden (eller enkeltstående workshops, hvis corona ikke tillader andet)

Kursets aktiviteter vil primært være workshops faciliteret af skolens lange elever, af Grænseforeningens Elevambassadører og af Dansk Flygtningehjælps Ungdom.

Af mere personlig karakter vil der være øvelser i feministisk selvforsvar og samtaler og kreative projekter om racisme og kulturudveksling (herunder et internationalt kaffebord som "bagedyst"). Der vil desuden være mulighed for, at deltagerne selv kan facilitere workshops for de andre.

Formidling:

Projektresultaterne vil blive formidlet på Logumkloster.dk (borgerforeningen, der gerne vil være samarbejdspartner), på højskolens egen hjemmeside og vil blive sendt som pressemeddelelse til de lokale medier.

Derudover skal der gennem hele kurset optages små film af de forskellige deltagere, som kan formidles som portrætter til fremtidige samarbejdspartnere.

Bevilliget beløb: 60.000 kr.

Kontakt: Ursula D Pederseninfo@logumklosterhojskole.dk