Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Borgermøder om populisme i Europa

Lige nu oplever vi en stigende tillidskrise mellem politikere og vælgere i hele Europa samt en større polarisering internt i de europæiske befolkninger. Politisk manipulation, populisme og styrede medier er med til at forværre denne kløft og mistillid. Højskolerne vil gerne være med til at mindske kløften. Derfor holder vi temadage og borgermøder på højskoler i hele landet.

Med støtte fra Europanævnet tilbyder FFD en undervisningspakke med fokus på populisme og polarisering i den europæiske flygtningedebat. Ligeledes anviser materialet, hvordan man kan skabe den gode demokratiske samtale lokalt og dermed bygge bro mellem store europæiske emner og debatten i de danske lokalsamfund.

Vi oplever en stigende tillidskrise mellem politikere og vælgere i hele Europa. Politisk manipulation, populisme og styrede medier forværrer denne kløft og mistillid. Samtidig skal vi alle til stemmeurnerne 21. november 2017 i forbindelse med kommunalvalget. 

Målet er, at højskolerne rundt om i landet arrangerer og afholder samlet set 20 borgermøder for lokalsamfundene og dermed fortæller den historie, at højskolerne fremmer den nuancerede debat om EU-emner og understreger, at højskolernes ånd og formål fortsat spiller en helt central rolle i det offentlige rum.

Temapakken er fleksibel og kan anvendes til alle eller dele af højskolens elever og vil være baseret på aktuel viden og opfordre til handling.

Download tilbuddet

Tilmelding

Vil du høre mere eller tilmelde din højskole? Kontakt projektmedarbejder, Daniel Aleksander Kern, dk@ffd.dk/22307832. Temapakken er rgatis, facilitator på temadagen kan tilkøbes.