Højskole for flere

Højskole er for alle. Uanset alder, baggrund, skolegang, køn og økonomiske muligheder er højskole også for dig. Højskolerne er mangfoldige mødesteder, hvor netop det, at forskellige mennesker samles er vigtigt – for undervisningen og for fællesskabet. Derfor ønsker vi at skabe lige muligheder for, at alle kan komme på højskole.

Højskoleophold kan være livsforandrende

Tidligere undersøgelser af elevgruppen på højskoler viser, at højskolens elever primært er middelklassens unge, der har taget en ungdomsuddannelse. Vi ved, at et højskoleophold - kort eller langt - kan være et afgørende skridt i den enkeltes liv – og give et skub til at komme det rigtige sted hen ift. uddannelse, fællesskab eller personlig udvikling.

På denne side får du et overblik over foreningens arbejde med en højskole for flere.

Mangfoldighed på højskolerne

30-årig på højskole: "Højskolen kan gøre lige så meget for én på min alder, som den kan for folk, der kommer lige fra gymnasiet"

Flere højskoler efterlyser mangfoldighed i elevgruppen, og én af de sjældne elevtyper er 'den gamle unge'. For mange tror fejlagtigt, at løbet er kørt, hvis de ikke når højskoleopholdet, mens de er i starten af 20'erne. Men det er misforstået, mener 31-årige Maja Sørensen.

Minoritetselevers 8 anbefalinger til en mere mangfoldig højskole

Må du gerne spise svinekød? Hvor kommer du egentligt fra? Hvad mener du om Israel-Palæstina? Spørgsmålene var mange de første uger af Nafisa Fiidows og Marek Azoulays højskoleophold, der lakker mod enden i disse dage. Vi mødte dem til en snak om, hvordan det er at gå på højskole, når man har minoritetsbaggrund.

Højskoleforløb kickstarter fællesskabet for gymnasieelever

På Frederiksberg Gymnasium bliver der stillet krav til de unge, men det drejer sig ikke om kæft, trit og høje karakterer. Eleverne skal derimod et smut på højskole for at lære at tage del i et forpligtende fællesskab.

Nyheder om mangfoldighed

Vis flere
Jakob Hvenegaard
Specialkonsulent
Rådgivning

Intensive læringsforløb, særlige målgrupper og unge uden ungdomsuddannelse.