Grundtvigs Højskole: Ordet er løst

Ordet er løs vil skabe en litteraturfestival der bringer borgerne ind på højskolen og højskolen ud i lokalområdet.

Formål

Projektets overordnede formål er gennem litteraturfestivalen Ordet er løs at styrke samarbejdet mellem højskolen og institutioner i lokalsamfundet, sådan at vi sammen med lokale samarbejdspartnere kan skabe et møde mellem forskellige målgrupper omkring kulturelle aktiviteter.

Projektbeskrivelse:

At bringe et møde i stand mellem unge, danske forfattere, højskolens elever og borgere i lokalområdet.

At bringe borgere fra lokalsamfundet ind på Højskolen og eleverne ud i lokalsamfundet, hvor der er med til at afvikle et kulturelt arrangement. 

I projektet indgår fire samarbejdspartnere, der med hver vores profil og målgruppe kan nå endnu bredere ud og dække forskellige interesser i det litterære miljø.

1. Grundtvigs højskole selv stiller med 80-90 højskoleelever, litteraturlærer Henrik Rasmussen, sangskrivningslærer Tue West og kommunikationsmedarbejder Anja Fjord Skovgaard. Der vil på højskolen være et arrangement med tre af landets stærkeste samtidsdigtere, Asta Olivia Nordenhof, Olga Ravn og Caspar Eric.

2. Hillerød bibliotek, Christiansgade 1, 3400 Hillerød afholder adskillige arrangementer under festivalen:

• Olga Ravn og Catherine Lefebvre, leder af Karen Blixen Museet, i samtale om Karen Blixen som lyriker og inspirator. Til lejligheden kuraterer Olga Ravn en udstilling om Karen Blixen.
• Møde mellem Benny Andersen og sangskriver Kjartan Arngrim fra orkestret Folkeklubben om at være eksponent for en særlig danskhed i lyrikken og om at skrive sig ind i hjertet på folket.
• Hassan Preisler nuancerer den "Benny Andersens'ke danskhed" i det musikalske foredrag "Brun Mands Byrde". Et lyrisk indslag om dansk hybridkultur med ledsagelse af musiker Caspar Nørgaard.
• Elever fra Grundtvigs Højskole interviewer Asta Olivia Nordenhof, Olga Ravn og Caspar Eric og præsenterer resultatet fra deres workshop med de tre forfattere.

3. Klaverfabrikken, Fredensvej 12A, 3400 Hillerød.
Klaverfabrikken dykker ned i den lyriske visetraditions rødder og slipper de unge løs i Hillerød med sange på hjertet til borgerne:
• De unge sangskrivere skyder festivalen i gang med pop-up-koncerter i Hillerøds butikker og erhverv.
• Koncert med Nordens Tone. I fortolkninger af nordiske viser af bl.a. Christian Winther og Carl Nielsen, indfanger orkesteret en fælles "nordisk tone" i dansk og skandinavisk sangskat.

4. Lyrik på første, Milnersvej 4, 3400 Hillerød. Tre digtere med rødder i 80'ernes, 90'ernes og 00'ernes lyrikscene, Tomas Lagermand Lundme, Lars Bukdahl og Niels Lyngsø læser op og fortæller om sporerne i dansk lyrik, fra de debuterede til nu.

Sammen kan vi målrette indholdet, så det balancerer mellem oplevelser for et bredere publikum, som bibliotekets, og den målgruppe, der tiltrækkes af de særlige intime forhold hos Lyrik på første. Grundtvigs højskole og Klaverfabrikken løfter særligt målsætningen om at engagere de unge.

Formidling

I forbindelse med både foromtale, løbende omtale og formidling af resultater efter festivalen, vil vi benytte os af opsøgende og målrettet kommunikation på tværs af medieplatforme:

• Traditionel markedsføring og omtale i nyhedsmedier (lokale og landsdækkende) samt på hjemmesider og sociale medier.
• Målgrupperettet formidling via samarbejdspartnernes kontaktflader og publikumsnetværk (læsekredse, regionens biblioteker og biblioteksklubber, lokale skrive- og sangskriverklubber, Karen Blixen Museet, Frederiksborg Gymnasium og kommunens folkeskoler)
• Inddragelse af Klaverfabrikkens sangskrivere, som reklamerer for festivalen i byen, og elever fra Grundtvigs Højskoles journalisthold, som rapporterer fra festivalen på Frederiksborg Amts Avis website.

Bevilliget beløb:      30.000 kr.

Kontakt:      Henrik Rasmussen   rasmussenhenrik@hotmail.com